55-åring slo knockout på over 50 søkere til toppjobb: Torny Aarbakke fra konkurransetilsyn til havforskning

Blir kommunikasjonsdirektør i Havforskningsinstituttet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torny E. Aarbakke (55) blir ny kommunikasjonsdirektør på Havforskningsinstituttet, melder instituttet selv.

Aarbakke har bred kommunikasjons- og nettverkserfaring fra lederjobber i Skatteetaten, UiB, NHHForbruker- og administrasjonsdepartementet og Konkurransetilsynet.

Hun kommer nå fra jobb som kommunikasjonsdirektør i Konkurransetilsynet, en jobb Aarbakke har hatt siden 2011.

Medier24 omtalte søkerlisten for litt siden, en liste på over 50 navn - hvorav mange av dem unntatt offentlighet. Blant dem var flere kjente medieprofiler.

Havforskningsdirektør Sissel Rogne er tilfreds med kandidaten hun nå har valgt:

– Vi er glade for å ha Torny Aarbakke med på laget. Hun har bred ledererfaring fra kommunikasjonsarbeid i tunge kompetanseorganisasjoner og flere myndighetsorgan.

- Det er en berikelse å få en så strategisk, samarbeids- og resultatorientert kollega til Havforskningsinstituttet. Hun blir viktig for utviklingsarbeidet vi skal gjøre fremover, sier Rogne. 

Aarbakke har utdanning innen psykologi, jus, administrasjons- og organisasjonsvitenskap, samt strategisk ledelse.

Hun gleder seg nå til å begynne i ny jobb:

– En så spennende kommunikasjonsstilling i en så kompetent og viktig institusjon som Havforskningsinstituttet kommer ikke ofte. Når jeg fikk denne muligheten måtte jeg gripe den, selv om jeg trives svært godt i Konkurransetilsynet. 

- Det er en stor utfordring å få arbeide med kommunikasjon i kompetansekjernen for mange av fremtidens løsninger for mat, klima, helse og fornybar energi. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Torny Aarbakke.

Powered by Labrador CMS