Denne IS-karikaturen publiserte Charlie Hebdo på twitter kort tid før terrorangrepet fant sted

Karikerte IS-leder al-Baghdadi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tirsdag ble tolv personer drept i et angrep mot redaksjonslokalene til det franske satirebladet Charlie Hebdo. Flere skal være alvorlig skadet.

Blant de drepte skal også være bladets sjefredaktør Stéphane Charbonnier (Charb) og flere profilerte tegnere.

Ifølge flere kilder skal de ukjente gjerningsmennene ha ropt islamistiske slagord mens de åpnet ild.

Satiremagasinet har en lang historie med tekst og tegninger blant annet om profeten Muhammed, og der tidligere blitt angrepet.

Aftenposten presenterer i en fyldig artikkel bladets historie og tidligere episoder: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Dette-er-magasinet-Charlie-Hebdo-7850682.html

Og bare kort tid før angrepet fant sted, la Charlie Hebdo ut en satirisk tegning på twitter, som skal forestille IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

I tegningen framstår Baghdadi på talerstol med en mikrofon, der han ønsker folk god helse. «Beste hilsner, forresten!», lyder magasinets følgetekst på twitter til tegningen.

Twitter-meldingen er siden delt 18.000 ganger. Det hersker i sosiale medier usikkerhet på om den har sammenheng med angrepet, men det er trolig tvilsomt, ettersom den skal være postet svært kort tid før angrepet fant sted.

I ettertid har sosiale medier kokt av støtteerklæringer til ytringsfriheten og til Charlie Hebdo. Blant annet med hashtagen og bildet med teksten #JeSuisCharlie - som betyr «Jeg er Charlie», i et forsvar av bladet og ytringsfriheten.

Powered by Labrador CMS