Ikke en gang i skibakken slipper vi å være heite damer med pupper

KOMMENTAR: Bare sexy fjolls til fjells, ELLE?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Ikke en gang i skibakken slipper vi å være heite med pupper, skriver irritert blogger.

Denne kommentaren er opprinnelig publisert på bloggen Funlit «Funderinger og litteratur» og skrevet av Nora Graff Kleven. Kommentaren er gjengitt etter avtale med forfatteren.

31-åringen beskriver seg som en skribent i Oslo, som gjerne står opp midt på natta for å skrive noe. Har høyere utdannelse innen språk, litteratur, kultur, kreativ skriving og medier. Les mer om Nora på bloggen.

For en tid siden dumpet et ELLE-magasin ned på dørmatta mi. (Litt merkelig at alle de andre naboene fikk produktkatalogen fra Rusta, mens jeg fikk ELLE. Ingen klage så klart, jeg setter pris på gratis lesestoff!). Det lovet bra, med overskrifter som «KARRIERE Skap Din Egen Drømmejobb» og den meget intelligente Emma Watson på forsiden.

Det var lenger inn i bladet, med fotoreportasjen (les: reklamen for skiantrekk) kalt «Foxy til Fjells» at det begynte å skurre…

Når man setter seg ned for en pust i bakken, er det også deilig å passe på at det blir en skikkelig stor glipe mellom snowboardbuksa og jakken slik at det kommer godt med snø nedi korsryggen. Ifølge ELLE blir du «garantert heitest i bakken» med denne stilen, men jeg tror nå heller det hadde blitt bikkjekaldt rimelig fort.

Videre kommer tips for antrekk ved snømåking. Når jobben blir for varm er godt å vite at det naturlige valget er å ta av seg det varmeste plagget, nemlig BH’en. Man får jo som kjent ikke luftet seg nok ved å gå med bare armer på en vinterdag.

Og så må man for all del ikke smile i bakken. Man skal jo se bra ut. Dessuten kunne folk tro at en hadde det gøy!

Dersom skiene må bæres, kan det igjen bli for varmt og da er det deilig å slippe den iskalde lufta helt inn til brystvortene. Sports-BH er det jo ingen som trenger. For hva betyr vel støtte, komfort og avlastning for ryggen når en skal se heit ut? Fint å vite at vi for øvrig bare kan se bort i fra fjellvettregel nr. 4:

Vær rustet mot uvær og kulde, selv på korte turer. Ta alltid med ryggsekk og det utstyret fjellet krever. 

Hotness går selvsagt foran sikkerhet når man er på fjELLEtur.

Nei, dette blir for dumt for meg. Jeg fikk meg i hvert fall en ekstremt god latter sammen med to gode venninner.

Men egentlig er det ganske tragisk at unge kvinner her pepres med et budskap om at fokuset ikke engang i skibakken kan være på det å ha det gøy eller å utfordre seg selv. Vi skal se heite ut. For hvem egentlig? Tydeligvis ikke for vår egen del. Jeg kjenner i hvert fall ingen kvinner som ville foretrukket å ha puppene dinglende ut på slalåmtur, inkludert meg selv. Tror ikke jeg hadde følt meg så innmari sexy heller.

Bare jævlig kald.

Hva synes dere?

Damer? Herrer?

Artig med gratis lesestoff på døra.

Selv liker jeg å ha på meg igjenknepte klær når jeg skal ut i snøen!

Også tenker jeg ikke så sykt mye på hvordan jeg ser ut.

Powered by Labrador CMS