Loveleen Rihel Brenna og Walid al-Kubaisi får Fritt Ords Honnør

Roses for innspill i diskusjoner om mangfold og integrering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): Loveleen Rihel Brenna og Walid al-Kubaisi tildeles Fritt Ords Honnør for sine innsiktsfulle bidrag i norsk offentlighet de siste to tiårene.

Stiftelsen Fritt Ord roser Brenna og al-Kubaisi spesielt for innspillene i innvandrings- og integreringsdiskusjoner. De berømmes for å ha deltatt på sekulære premisser, og bidratt til nyansering og vitalisering av mangfoldsdebatten.

– Loveleen Rihel Brenna vakte sist oppmerksomhet i vår da hun satte søkelyset på den nye, forsterkede tendensen til å definere nordmenn med etnisk minoritetsbakgrunn som «innvandrere» til evig tid, skriver stiftelsen om 48-åringen som kom til Norge fra India sammen med sine foreldre i 1972.

Brenna driver konsulentfirmaet Seema AS som arbeider med lederopplæring og organisasjonsutvikling for å styrke mangfoldet i norsk arbeidsliv. Hun har hatt en rekke verv i samfunnslivet.

– Walid al-Kubaisi er forfatter og statsstipendiat, og har i en årrekke markert seg som en kraftfull og original skribent. Hans viktige bidrag i samfunnsdebatten har ofte et kulturkritisk og religionskritisk perspektiv, og bygger på stor innsikt og kunnskap, skriver stiftelsen om 58-åringen som flyktet fra Irak i 1981 og kom til Norge seks år senere.

Honnørmottakerne får 100.000 kroner hver. Tildelingsarrangementet finner sted 16. juni.

Powered by Labrador CMS