Morgan Andersen mot Aftenposten til Høyesterett

Nok en avis til Høyesterett for injurier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Høyesteretts kjæremålsutvalg har tillatt behandling av Aftenpostens anke i injuriesaken mellom avisa og Morgan Andersen. Det melder Fredriksstad Blad.

Aftenposten ble av Borgarting lagmannsrett høsten 2014 dømt til å betale Andersen 100.000 kroner i oppreisning og 500.000 kroner i saksomkostninger. Dette for en artikkel fra 2011 om det avisa hevdet var en mistenkelig avtale rundt fotballspilleren Abgar Barso, og avisa hevdet at Andersen som daglig leder i Fredriksstad Fotballklubb.

Andersen hevdet han ikke hadde noe med avtalen å gjøre, og var sykemeldt på et aktuelle tidspunktet. Derfor tok han Aftenposten til retten med krav om oppreisning og millionerstatning. Han vant ikke frem i tingretten, men vant så i lagmannsretten. Dog fikk han ikke i nærheten av den økonomiske oppreisningen han hadde krevd.

  • Les også mer om lagmannsrettens dom på f-b.no.  

Aftenposten anket saken, og nå venter en ny behandling i Høyesterett.

Aftenpostens advokat Jon Wessel-Aas er overfor Fredriksstads Blad, fornøyd med at anken behandles for retten:

- Jeg fikk akkurat beskjed om at Aftenpostens anke er besluttet fremmet til behandling i Høyesterett. Det er vi naturligvis lettet over, sier Aftenpostens advokat, Jon Wessel-Aas til Fredriksstad Blad.

Morgan Andersen sier til FB at han hadde ventet at saken måtte gå hele veien.

Powered by Labrador CMS