Nettavisen lanserer nytt kommentarsystem, som skal gi en «bredere og sakligere debatt»

Du skal fortsatt få kommentere anonymt - men redaksjonen skal vite hvem som står bak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag lanserte Nettavisen et nytt og egenutviklet kommentarsystem. Systemet er uavhengig av Facebook og Disqus, som er to av de mest brukte løsningene.

Dog; du kan med ett klikk bruke Facebook for å registrere deg som bruker på «NAID», og få kommentere på Nettavisens artikler.

Og målet er at flest mulig fortsatt skal gjøre det.

Det skriver avisa om det nye systemet, i denne artikkelen på Nettavisen.

- De fleste mediehusene stenger og begrenser kommentarfeltene sine fordi det er blitt for uhåndterlig. Nettroll, hets og hatkommentarer ødelegger debattene og gjør det vanskelig å moderere innlegg, sier nyhetsredaktør Erik Stephansen.

Målet med det nye systemet er å få en bedre debatt, ved å få kontroll på det lille antallet «verstinger» som ødelegger debatten.

- Dette er personer som stadig vekk avsporer debattene og jager vekk vanlige lesere ved skjellsord, uthenging, hatmeldinger, sier Stephansen.

Nettavisen lar brukere fortsatt kommentere anonymt, men nå skal redaksjonen vite hvem som står bak profilen.

Og selv om «verstingene» skal lukes bort, vil man ikke kvele engasjementet:

- Vi skal fortsatt ha en liberal profil. Det er ikke hva du sier som skal stoppes, men hvordan du sier det. Målet er å få med flere i debattene. Mange kvier seg i dag for å gå inn og være med. Vi tror at disse vil komme tilbake igjen og bidra i debattene hvis risikoen for utskjellinger, hat og sjikane blir mindre, mener Stephansen.

Utviklingen av systemet er støttet med 200.000 kroner fra Fritt Ord.

Powered by Labrador CMS