Vårt Land lanserer Norges første «kristen-buzz»: Nå kommer Tro24.no

Med «nytte- og nyhetsstoff for tro og hverdag», uavhengig av kirke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Vårt Land starter sin satsing på nisjesider med tro24, som skal hjelpe leserne med å gi troen plass i hverdag og høytid.

Det melder Vårt Land i en pressemelding torsdag morgen.

– Vi tror det er behov for et nettsted med nytte- og nyhetsstoff på dette området, sier tro&kirke-redaktør i Vårt Land, Trygve W. Jordheim i pressemeldingen.

Nettstedet tro24 er Vårt Lands nye tilbud til alle som ønsker tips og inspirasjon til hvordan de kan gi kristentroen en naturlig plass i en travel hverdag, heter det.

– Dette er ikke et forkynnende nettsted. Vi skal lage journalistikk om hvordan troen kan prege vanlige, norske hverdagsliv, understreker Jordheim. 

I pressemeldingen understreker det også at nettstedet er et journalistisk produkt, som redigere etter Vær varsom-plakaten på lik linje med Vårt Land og andre publikasjoner.

  • SLIK SER TRO24 UT - ta en kikk selv på www.vl.no/tro24.(Tro24.no skal også være på plass snart som eget domene, opplyser Vårt Land)

Satser på nisjer

- Satsing på såkalte nisjesider på nett er en del av Vårt Lands digitale strategi. Avisen har flere slike nettsteder på gang, forteller sjefredaktør Helge Simonnes.

– Nettet gir oss muligheten til ytterligere fordypning og spissing inn mot tydelig definerte målgrupper. Med tro24 ønsker vi primært å treffe dem som har et bevisst forhold til kristentroen, uavhengig av hvilken kirkelig tilknytning de har, sier Simonnes.

tro24 lanseres rett før pinse, og det preger den forsiden leserne møter første gang de oppsøker siden. «Hvordan gjøre pinse til noe mer enn en langhelg på hytta?» er et spørsmål som mange kristne kanskje stiller seg.

- Målet med tro24 er å gi svar på slike spørsmål, skriver Vårt Land i pressemeldingen.

Blant de andre temaene på den nylanserte siden er kristent ungdomsarbeid, tilskudd, produksjon av menighetsblad, konfirmasjon og gudstjenesteliv.

Nettstedet har også en rekke spaltister som skal levere jevnlig. Til premieren har Bjørn Are Davidsen skrevet om trosforsvar, Astrid Sandsmark har skrevet om ungdomsarbeid mens Andreas Nordli har skrevet om misjon.

tro24.no drives av tro&kirke-avdelingen i Vårt Land og er en del av den daglige produksjonen i redaksjonen. Erlend Friestad (34) og Bård Bøe (24) er ansatt i prosjektstillinger spesielt dedikert til tro24.no.

Powered by Labrador CMS