NRK nyheter lanserer klimagruppe med ti reportere

– Global oppvarming er alvorlig og skummelt og det må man ta på alvor, sier den rykende ferske klimakoordinatoren i NRK Hans Cosson-Eide.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fra 2020 oppretter NRK to nye avdelinger som skal jobbe med klimajournalistikk. Den ene skal holde til i Bergen, og jobbe med dyptående saker, mens den andre skal jobbe nyhetsrettet fra Marienlyst.

Hans Cosson-Eide skal ha ansvar for nyhetsgruppa i Oslo, som skal bestå av ti reportere. 

– Klima er jo et fagfelt som berører mange andre fagfelt og områder i journalistikken. Det er det vi ser at vi må løse, vi kan ikke bare ha med klimaperspektiver i andre saker, vi må jobbe mer helhetlig med temaet, sier han til Medier24.

Han opplyser at NRK-ansatte journalister har fått muligheten til å søke seg til den nye gruppa, og at de går i gang med intervjurunder fra nyåret. 

– Jeg tror det kommer til å bli veldig gøy og spennende. Jeg tror vi har et enormt potensial for å løfte oss på klimastoff. Jeg er glad for at vi endelig kommer i gang med dette.

– Global oppvarming er alvorlig og skummelt og det må man ta på alvor,men også et saksfelt med mulighet for å se på løsninger.

Cosson-Eide har erfaring som både vaktsjef og reporter i blant annet NRK og NTB, skriver NRK i en pressemelding. Han har jobbetbåde journalistisk og akademisk med klima, og har en mastergrad fra London School of Economics, der han skrev om prinsipper for klimaendringer i lys av statsvitenskapelig teori, som senere ble publisert i Journal of Global Ethics. 

– Vi ser frem til at han skal bruke denne kompetansen i den nye rollen, og er veldig glad for at han tar dette ansvaret, sier redaksjonssjef i NRK Direkte Kathrine Hammerstad i pressemeldingen.  

Powered by Labrador CMS