Ulrikke Brandstorp er programleder for det nye bakeprogrammet Bakemesterskapet på NRK, som fikk en intern utfordring under innspillingen.

NRK-teamet skulle lage Norges største bakeprogram. Det var bare ett problem

Halvparten av redaksjonen bak Bakemesterskapet kunne ikke prøvesmake kaker i castingprosessen. 

Publisert Sist oppdatert

I februar er det klart for premiere for NRKs nye program Bakemesterskapet.

Dette blir den norske versjonen av «The Great British Bake Off», verdens største bakeprogram.

I programmet skal 12 deltakere fra hele landet konkurrere om å bli Norges beste hobbybaker. Det er NRK Vestland som har stått for ansvaret for programmet, som ble spilt inn i Bergen i fjor.

Prosjektleder Anders Myhr Nielsen forteller til Medier24 at redaksjonen som har jobbet med programmet hadde en utfordring. For halvparten av teamet nemlig hadde cøliaki, eller glutenintoleranse.

– Det var et litt komisk sammentreff. I planleggingsfasen var vi seks personer i redaksjonen som jobbet med programmet. Og halvparten hadde intoleranse for det vi alle gikk og gledet oss til, sier Nielsen til Medier24.

Han sier at det ofte ble et tema i arbeidet.

– Heldigvis er vi en gjeng med flinke folk som ikke var med for å spise kake, men lage god underholdning. Så det har bare bidratt til god stemning, sier Nielsen.

Anders Myhr Nielsen, prosjektleder i NRK

Hundre kaker på to uker

Prosjektlederen var selv ikke blant de med cøliaki, og fikk derfor et viktig ansvar i casting-prosessen.

– Vi reiste landet rundt i to uker og hadde intervjuet potensielle kandidater. Og da skulle jo alle ha med noe bakst. Vi hadde med fagpersoner som smakte med oss, men vi var alltid to fra redaksjonen. Da ble det ofte slik at jeg fikk det tunge oppdraget å smake på alle kakene, humrer Myhr Nielsen.

Og legger til:

– Det var nesten hundre kaker på to uker. 

– Det var kanskje noen påmeldte som bakte glutenfritt? Fikk de en fordel da?

– Nei, det fikk de nok ikke. Men vi har hatt noen oppgaver inspirert av dette, hvor vi ber deltakerne bake glutenfritt. Og da fikk vi alle gleden av å smake litt, sier han.

Nielsen sier de ønsker å nå bredt med programmet, og derfor prøver å romme allergener og diettvalg.

– Glutenfritt er noe mange kjenner seg igjen i, og vi ser at folk har blitt mer beviste på mange former for intoleranse. 

Bakemesterskapet på NRK ble spilt inn i Bergen i fjor

Deler opp episodene

Bakemesterskapet har premiere 10 februar, og konseptet er hentet fra «The Great British Bake Off», som har hatt 14 sesonger i Storbritannia. 

Programmet er solgt til 40 land.

NRK har allerede funnet deltakere til en andre sesong.

– Vi har gjort et par små justeringer, slikt at programmet skal passe bedre for norske seervaner. Blant annet deler vi opp episodene, som i Storbritannia er varer over en time.

De har også med seg helt ferske dommere, kokk og konditor Marthe Kilen og diplombaker Andre Løvaas, og Ulrikke Brandstorp som fersk programleder.

– Vi har prøvd å skape noe nytt og eget. Og det er ganske mørkt i verden nå, og vi tror folk trenger et lite avbrekk hvor man kan sette seg ned og kose seg. Vi har troen på at dette er et fint bidrag til det.

For ordens skyld: Journalist Torill Henriksen sendte inn søknad om deltakelse på Bakemesterskapet i 2023, men kom ikke med, og var ikke på casting. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Bare halvparten av teamet som jobbet med Bakemesterskapet kunne smake på kakene.
Powered by Labrador CMS