Tony Ågotnes
– Min salgspitch hadde vært å lage et radioprogram med innhold og musikk som omvendte alle mobbere til å bli snille, sier Tony Ågotnes om en hypotetisk deltagelse i Shark Tank.

Sommerpraten:

NRK-programlederen drømmer om deltagelse i ett spesielt reality-program

Tony Ågotnes har planen klar hvis han får være med i Shark Tank. – Dopaminet hadde flydd gjennom kroppen, sier han.

Publisert Sist oppdatert

I spalten sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det journalist og programleder i NRK Vestland, Tony Ågotnes

– Hva gjør du i sommer?

– Sommer er radiotid. Da er jeg på luften annenhver uke morgen og ettermiddag som programleder på NRK P1 Hordaland. Å jobbe morgen om sommeren er magisk. Da kjører jeg på jobb samtidig som solen står opp. Det gir meg en voldsom energi og optimismen stiger i takt med den morgenrøde kulen. Siste sending før ferie er lørdag 5. august og Lørdagsliv på P1. Etter det setter jeg kursen til Maldivene der jeg skal gå uten sko i to uker.

– Favoritt-is gjennom tidende?

– Da jeg var liten var det en is som het Big. Den var som en Gullpinne, bare mindre (hahaha). Alt med sjokolade på går rett ned. Spiser aldri bare én Sjokopinn for eksempel. Alltid to. Elsker sjokoladen.

– Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

– Nyheter i agurktiden gir jeg tommelen opp. Spesielt kuriosa fra nærmiljøet. Elsker det. Gir meg sommerstemning. Nyhetsbildet er fullt av negative saker. Så når jeg leser om en avlshingst som løper med hele stasen ute, tenker jeg nååå er det sommer.

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– Det første jeg gjør når jeg våkner om morgenen er å si fem ting jeg er takknemlig for. Så pusser jeg tenner, barberer meg, dusjer, kler meg og så sjekker jeg nrk.no og en liste med nettaviser. På ferie holder jeg på alle vaner utenom nyhetssjekken. Da er mobilen av. Skal noen ha fatt i meg, får de ringe min kone (hun oppdaterer meg også på hva som skjer i verden).

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– I fjor sommer hadde vi sending fra Elvis-festivalen i Måløy. Jeg sa PÅ Måløy. Ble raskt korrigert av redakssjonsjefen. Måløy er en by. Jeg tenkte på stedet som en øy. Den lærdommen er «Always on my mind», som The King ville sagt, eller sunget.

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Shark Tank. Det handler ikke om å være i en tank med blodtørstige haier. Men om gründere som får sjansen til å presentere sin idé foran potensielle investorer. Å lykkes med det hadde gitt en enorm mestringsfølelse og dopaminet hadde flydd gjennom kroppen. Min salgspitch hadde vært å lage et radioprogram med innhold og musikk som omvendte alle mobbere til å bli snille.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS