Mímir Kristjánsson, Rødt.
Mímir Kristjánsson fra Rødt kan dukke opp i NRKs nye bildebank: Mimir.

NRK adopterer Mimir

NRKs nye bildetjeneste deler navn med en kjent norsk politiker. – Det er svært gledelig at NRK har valgt å benytte seg av mine tjenester, spøker han.

Publisert

NRK bytter leverandør for pressebilder, skriver de selv i en e-post som er sendt ut til alle som benytter seg av tjenesten.

Den nye løsningen heter Mimir og allmennkringkasteren vil ta i bruk det nye systemet fra mandag 18. september.

I en overgangsfase vil NRK beholde det gamle systemet i tillegg. 

– I NRK er bilder en viktig del av innholdet vi publiserer til vårt publikum, og vi ønsket å finne et system som kunne hjelpe oss å håndtere bilder på best mulig måte.

Det skriver NRKs Teknologidivisjon til Medier24, signert Maja Wettmark og Stian Fjellestad.

– Mímir-konsernet

Teknologidivisjon viser til at det ble gjennomførte en anbudsrunde, og Mimir leverte det vinnende tilbudet.

– I anbudet la vi stor vekt på at det nye systemet skulle ha et brukervennlig og intuitivt grensesnitt. Det nye innkjøpte systemet skal brukes internt i NRK og av eksterne pressebrukere som skal ha tilgang til utvalgt materiale, skriver de.

Her kunne egentlig denne nyhetsartikkelen sluttet, men som seg hør og bør tok Medier24 kontakt med Rødt-politiker og navnebror til den nye tjenesten: Mímir Kristjánsson.

Han stilte velvillig opp – og leverte sitater som bør tas med flere spann med salt:

– Dette er en del av Mímir-konsernet ja. Vi driver med masse forskjellige ting, svarer Rødt-politikeren, som ler når Medier24 tar kontakt.

– Det er svært gledelig at NRK har valgt å benytte seg av mine tjenester. Jeg er jo et vandrende renessansemenneske. Det er ingen tvil om at jeg også kan levere bilder, sier Kristjánsson med tydelig glimt i øyet.

– Både språklige bilder, men også andre bilder, legger han til.

Vi lastet ned det ene bilde av Mímir i det fremtidige Mimir. Her fra serien Ueinig, episode tre hvor man diskuterer strøm: F.h. Jan Petter Sissener, investor, Mímir Kristjánsson, stortingsrepresentant Rødt, Elisabeth Sæther, statssekretær Olje- og energidepartementet (Ap) og Ola Svenneby, leder i Unge Høyre. I midten er programleder Ingunn Solheim.

Håper det vil inspirere NRKs journalister

Han forklarer at han har lenge vært alene om å hete Mímir i landet.

– Jeg håper jo det brer mer om seg, og vil oppfordre alle som har barn på vei til å kalle ungen sin for det, sier Rødt-politikeren (ja, fortsatt med glimt i øyet).

– Så jeg håper det også vil inspirere NRKs journalister til noen spenstige navnevalg neste gang de skal ha familieforøkelse.

– Så Mímir pluss NRK er lik sant?

– Ja, det er sant!, svarer Rødt-politikeren og trekker fram det han lurer aller mest på:

– Det store spørsmålet er: Blir det noen bilder av Mímir i Mimir? Det er det jeg er interessert i.

Et raskt søk i NRKs nåværende bildebank, finner man ett bilde av Kristjánsson. Dermed blir det én Mímir i det nye Mimir.

I norrøn mytologi er Mímir vokteren av kunnskapens brønn. 

– Vi håper at navnet kommer både NRK og Mímir Kristjánsson til gode, skriver NRKs Teknologidivisjon.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS