Maiken Johansen fra Rana Blad.
Maiken Johansen fra Rana Blad.

Sommerpraten:

Maiken dro til en av landets største grotter med tøfler og bilnøkler som eneste lyskilde

Hvis journalist og frontredigerer i Rana Blad, Maiken Johansen måtte velge, ville hun deltatt på Paradise Hotel - med et par liter tennvæske.

Publisert

I spalten sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det Maiken Johansen, journalist og frontredigerer Rana Blad.

– Hva gjør du i sommer?

Jobber og så ferierer jeg i hagen etter streng beskjed fra Onkel Boligrente og Det norske purreselskap for forfalte regninger AS. 

– Favoritt-is gjennom tidende?

Mövenpick Maple Walnut, krokanisen jeg fikk servert ved vindusposten av min bestefar da han levde og den rosa isen vi kjøpte på ferie i Sverige i min barndom. I minnebanken er svensk is for alltid sommer-magi.

- Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

– Myten er sann, de finnes. De kan fungere som en grei flukt for hjernen og være underholdende på sitt vis. De kan få oss til å le og jeg er pro latter. Men la agurkene få fred når sommeren er over. Sa brura. 

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– Jeg har ingen faste medievaner, de kan varierer fra uke til uke - jeg har mer medieuvaner. Jeg blir mindre digital og mer manuell på de fleste vis i ferien.

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– Jeg dro til en av landets største grotter i tøfler og med bilnøkkel som eneste lyskilde. I ettertid kan vi si at billyset mitt var på, men ingen var hjemme. Det lærte meg litt om ordene realitycheck og research, kan du si. 

– Jeg intervjuet også en svenske om paraplysalget en gang på Arctic Circle Raceway i Rana, en av Nord-Europas beste asfaltbaner. Han solgte ikke paraplyer, han var en av nordens beste motorsportførere. Siden har jeg ringt Meteorologisk institutt når jeg vil ha en værsak. En vind-vind situasjon for både meg og motorsportutøvere. 

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Paradise Hotel, så tar jeg med meg noen liter tennvæske, det er jo så sommerlig, jager alle hjem og brenner ned det hotellet en gang for alle. Verden blir et bedre sted uten.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS