MediaPuls episode 78: VG og Facebook kriger videre

PODKAST: VG kriger mot Facebook om hvem som skal vise nyhetene, og Facebook kriger mot AdBlock som forsøker å blokkere annonsene deres. Sommerferien er over. Det merkes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sommerferien er definitivt over, selv om ikke alle unger har begynt på skolen igjen.

Det merkes i medielandskapet også, hvor det kriges og utkjempes nye slag hver dag. Fra Facebook sin side handler det om krigen mot AdBlock, og blokkering av annonser på Facebook sin desktop-utgave, mens hos VG utspiller det seg en krig om nyhetene – og hvor du får nyhetene dine fra. Fra VG eller fra Facebook.

Analyseselskapet Nielsen har undersøkt forholdet og forskjellene mellom egenprodusert innhold og reklame i pre-rolls, og konklusjonen overrasker muligens ingen.

Twitter skal gjøre Moments tilgjengelig for alle, men det Twitter-brukerne har vært opptatt av – eller bekymret for – er om Twitter har tenkt å legge inn årene. Facebook tilbyr nye innsiktsmuligheter for 360-videoer, og Instagram vurderer å la deg lagre kladd av bilder og video før du publiserer.

Hør på MediaPuls via 

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/278263816" params="color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false" width="100%" height="166" iframe="true" /]

Nyttige lenker:

MediaPuls presenteres på Medier24 i samarbeid med podkasterne Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen. Besøk også mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS