P4-sjef Kenneth Andresen (t.h.) kommer med spark til Svein Larsen (t.v.) i Radio Metro. Bildene er tatt under kulturminister Trine Skei Grandes rundbordskonferanse om DAB tidligere i høst.

P4 selger DAB-konsesjon – og kommer med spark til FM-Larsen

A-Media AS er blitt enig med P4-gruppen om å overta konsesjonen for DAB i lokalblokk 19, Bergen med omegn.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det melder P4 i en pressemelding. 

I meldingen skriver de at A-Media AS siden 2011 har tilbudt og driftet DAB-nettet for lokalradioene i Rogaland og Sunnhordland. Det er per i dag 14 innholdskonsesjoner i samarbeid med A-Media AS. Nå tar de altså også over lokalblokka for Bergen og omegn. 

«A-media» er ikke det samme selskapet som lokalaviskonsernet «Amedia»

P4-sjef Kenneth Andresen er ifølge pressemeldingen fornøyd med å kunne å gi stafettpinnen videre til en profesjonell radiogruppering som A-Media.

– Vi er veldig glade for at det nettopp er A-media ønsker å overta konsesjonen. De har lang erfaring fra radiodrift på Vestlandet, og vi er helt sikre på at de kommer til å utvikle et sterkt og godt lokalradiotilbud for lytterne i bergensområdet, sier han ifølge meldingen. 

Spark mot Radio Metro

– Jeg ser for øvrig at Svein Larsen i Radio Metro nok en gang benytter anledningen til å hevde at storbyradioer er avhengig av FM. Dagens overtakelse viser med all tydelighet at han tar feil og at det finnes erfarne lokalradioaktører som har sterk vilje til å satse på DAB, også i de store byene, sier Andresen ifølge pressemeldingen. 

Anledningen Larsen viser til, er at Larsen og Radio Metro åpner for å ta over P5 i Bergen, som P4 nylig besluttet å legge ned. 

– Når P4 ikke greier å drive en lokalstasjon på DAB i Norges nest største by, hvem skal da greie det? Det betyr at det å drive også i de store byene kun på DAB uten FM ikke er mulig, skreiv Larsen til Medier24 tirsdag. 

LES OGSÅ: Svein Larsen og Radio Metro åpner for å ta over P5 i Bergen. Om han får FM-lisens

– Spennende muligheter på DAB

Egil M. Solberg i A-media AS forteller, ifølge pressemeldingen, at samarbeidet mellom lokalradioene i Rogaland og Sunnhordland har vært viktig for overgangen til DAB og for mangfoldet i regionen. 

– Vi ser nå fram til å kunne tilby det samme konseptet i Bergens-regionen. Dette vil også bidra til å styrke lokalradio som lokalt annonsemedium og sørge for at lokalradioene får lavere kostnader samtidig som de får en bedre teknisk plattform og bedre dekning, sier daglig leder Egil M Solberg i A-Media AS ifølge meldingen. 

Solberg mener lokalradio står overfor nye spennende muligheter på DAB. 

– Radiobransjen er i en omstillingsfase og det vil fortsatt være noen lokalradioer som legger ned, men det vi har sett på DAB i Rogaland er at minst like mange nye dukker opp etter hvert, sier han, ifølge pressemeldingen. 

A-Media AS har som målsetting å utvikle mangfoldet og samtidig ivareta interessene til de ressurssvake lokalradioene.

– Det er trist at noen må legger ned, men jeg er sikker på at vi sammen skal kunne tilrettelegge for at mangfoldet skal kunne utvikle seg i årene framover også i Vestlandets hovedstad, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS