Kathleen Buer bytter ut ABC-redaksjonen med Dagsavisen fra og med desember.
Kathleen Buer bytter ut ABC-redaksjonen med Dagsavisen fra og med desember.

Kathleen Buer blir ny digitalsjef i Dagsavisen: – Kunne ikke si nei

Går fra redaksjonssjef i ABC Nyheter til digitalsjef i Mediehuset Dagsavisen.

Publisert

Kathleen Buer (34) er ansatt som ny digitalsjef for hele Mediehuset Dagsavisen, opplyser mediehuset.

Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef i ABC Nyheter, og etterfølger nåværende digitalsjef Lasse Hansen, som blir redaksjonssjef i E24.

Hun tiltrer i jobben fra 1. desember.

– Jeg har vært i i ABC Nyheter i åtte og et halvt år, og jeg var i utgangspunktet ikke på jobbjakt. Men da jeg fikk tilbudet fra Dagsavisen var det så spennende at jeg ikke kunne takke nei, sier Buer til Medier24.

– Jeg kjenner Dagsavisen godt fra det tidligere samarbeidet som var mellom dem og ABC Nyheter. Jeg vet det er mange flinke folk der, som jeg gleder meg masse til å jobbe sammen med, sier hun.

Buer forlater ABC etter en turbulent vår og sommer med kraftig nedbemanning, men hun tar med gode minner og erfaringer, sier hun.

– Jeg er utrolig takknemlig over å ha fått jobbe i ABC så lenge som jeg har. Jeg har fått mange muligheter til å lære og utvikle meg, og jeg har satt pris på mange dyktige kollegaer. Spesielt redaktør Tor Strand, som har vært min mentor, sier hun.

Sjefredaktør i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm er glad for å ha sikret seg Buer til redaksjonen.

– Noen av oss kjenner Kathleen fra det nå avsluttede samarbeidet mellom Mediehuset Dagsavisen og ABC Nyheter/Startsiden, og vi vet hvor sentral hun var i å bygge ABC Nyheter til å bli en av Norges største aviser. Nå kommer hun til oss for å lede den felles frontdesken for alle våre publikasjoner, og i direkte samarbeid med meg vil hun ta en aktiv rolle i å coache og hjelpe de ulike redaktører og avdelinger for at vi sammen skal nå våre videre vekstmål, sier Lysholm i en intern e-post til Dagsavisens ansatte.

– Jeg er svært glad for å ha fått en rutinert, digital leder med solid redaksjonell kompetanse med på laget, og gleder meg til fortsettelsen. Kathleen melder tilsvarende at hun gleder seg veldig til å jobbe med den dyktige gjengen i Dagsavisen, sier han.

I tillegg til Buer, ble også Sturla Smari Hanssen annonsert som ny frontsjef på Dagsavisens digitale desk. Han har vært vikarierende papirsjef det siste året, men er opprinnelig vaktsjef.

Kenneth Lia Solberg går på sin side inn som vaktsjef for Hanssen.

Powered by Labrador CMS