Tor Strand (60) går av som ABC Nyheter-redaktør - David Stenerud (47) overtar etter lynkarriere hos Khrono

David Stenerud vender tilbake i ABC Nyheter kun få måneder etter han sluttet.

Publisert

David Stenerud (47) blir ny redaktør for ABC Nyheter, og vender dermed tilbake til redaksjonen han forlot tidligere i høst for å være redaksjonsleder i Khrono.

Stenerud overtar redaktørstolen til Tor Strand (60), som nå skal lede innholdssatsingen til Startsiden, opplyser mediehuset.

Stenerud tiltrer i jobben 1. mars 2021.

– Jeg ser frem til å komme tilbake til en redaksjon jeg kjenner og er glad i. Redaksjonen er litt mindre, og min rolle en litt annen denne gangen. Som redaktør vil jeg ha ambisjoner om å bidra til å styrke ABC Nyheters posisjon som nyhets- og meningsformidler ytterligere, sier han i en pressemelding.

Stenerud har, foruten sin forrige periode i ABC Nyheter, også bakgrunn fra både Dagbladet, Aller, Egmont og Dagsavisen.

Strand ser på sin side frem til sine nye oppgaver.

– Etter ti år som redaktør for ABC Nyheter, og de siste fem også for Startsiden, er det en spennende utfordring å kunne fokusere på Startsiden og de nye satsingsområdene vi har på gang, sier han.

– Avisen har i snitt flere brukere og sidevisninger enn noen gang tidligere. Det blir gøy å jobbe med David igjen, som vi jo vet er svært kompetent til jobben, sier Strand.

Han har en lang pressekarriere bak seg, og var blant annet journalist og reportasjeleder i VG i 25 år. Strand også bakgrunn fra Nordlys, Troms Folkeblad og Dalane Tidende.

ABC Nyheter har i løpet av 2020 halvert redaksjonen gjennom nedbemanning, men har likevel opplevd trafikkvekst siden sommeren.

Powered by Labrador CMS