Ulrik Imtiaz Rolfsen og Adel Khan Farooq har laget en dokumentar om Ubaydullah Hussein. Den blir lansert på onsdag på NRK.
Ulrik Imtiaz Rolfsen og Adel Khan Farooq har laget en dokumentar om Ubaydullah Hussein. Den blir lansert på onsdag på NRK.

I dag ble Ubaydullah Hussain dømt til fengsel. I morgen kommer Rolfsen og Farooqs dokumentar om IS-rekruttereren

– Ja, det blir film på NRK i morgen, bekrefter medregissør Adel Khan Farooq til Medier24.

Publisert

I dag ble det kjent at Ubaydullah Hussain er dømt til ni års fengsel for IS-rekruttering.

Det er altså denne dokumentaren «Islamisten» som nå to år senere blir sendt på NRK onsdag, bekrefter filmteamet til Medier24.

– Ja, det blir film på NRK i morgen, bekrefter medregissør Adel Khan Farooq til Medier24 tirsdag.

Bråket rundt produksjonen blir en sentral del av filmen.

Dokumentarfilmen, som i utgangspunktet skulle handle om islamisten og forhenværende frontfigur i Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, følger to norske konvertitter som reiser til Syria for å kjempe for IS.

PST beslagla materialet

I juni 2015 ble det tydelig for norsk offentlighet at filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen og hans medarbeider Khan Farooq lagde dokumentar om IS-rekruttering i Norge.

Årsaken til avsløringen var at Hussain kjørte en 18-åring til flyplassen Landvetter utenfor Göteborg i begynnelsen av juni og 18-åringen ble deretter pågrepet og siktet for å slutte seg til IS i krigen i Syria.

Etter at Rolfsen hadde fått overlevert materialet, kom PST på døra og etter flere anker i retten, ble det klart at Høyesterett opphevet PSTs beslag.

Dokumentarfilmen «Den norske Islamisten» – sendes i Brennpunkt på NRK 1 klokken 22.10 onsdag kveld, bekrefter NRK.

Powered by Labrador CMS