Adelina Ibishi er så klar for julen 2019.
Adelina Ibishi er så klar for julen 2019.

Julepraten:

P3-Adelinas ønske for 2020: – Mer løsningsfokusert journalistikk

– Det tror jeg samfunnet har godt av, sier den kommende P3morgen-programlederen.

Publisert

Medier24 har stilt en blanding av personaliserte og generelle spørsmål til en rekke medieprofiler om året som har gått, og deres forhold til jula.

Denne gangen er det NRK P3-profil og kommende P3morgen-programleder Adelina Ibishi som svarer.

– Du legger bak deg et begivenhetsrikt år som ble avsluttet med nyheten om at du skal ta over P3morgen fra nyttår. Hvordan har den siste tiden vært?

– «Kaotisk» er vel ordet som best beskriver hvordan den siste tiden har vært. Det er jo store omveltninger både på jobb og privat om dagen; fra Norske tilstander til P3morgen, fra å legge meg når jeg vil til å ikke kunne gjøre det lenger (tror jeg?), fra å være på boligjakt i Trondheim i det ene øyeblikket til å flytte til Oslo i det andre. Men jeg er jo veldig spent på det nye året, så det er kaotisk på en positiv måte.

– Du har lenge vært en P3-profil, men oppmerksomheten vil utvilsomt øke noen hakk neste år. Hvilke forventninger har du til 2020?

– Jeg prøver egentlig ikke å tenke på meg selv for mye i det hele, men heller fokusere på de som hører på NRK P3 om morgenen. Selv om Silje, Ronny og Markus er superstjerner, så har de jo blitt det nettopp fordi de er så gode på å gi lytterne en god start på dagen, så det blir min hovedprioritet i det nye året.

– Hva gjør du i jula?

– Jeg bruker julen i år på å komme meg etter en ganske kraftig hjernerystelse som jeg klarte å pådra meg ved å slå hodet i et kjøkkenskap på jakt etter smågodt en søndagskveld i november, bare for å gjøre den perioden av livet enda litt mer kaotisk. Så nå slapper jeg av, hører lydbøker, bruker tid med familien og spiser masse godteri – har heldigvis fortsatt et godt forhold til det.  

– Når slapper du av og hva gjør du i så fall?

– Jeg spiser ekstremt mye. Det er en stor del av min avslapning. Men jeg synes også det er deilig med jula at jeg kan møte gamle venner igjen. Folk som gjør noe helt annet enn meg. Det er fint å ikke henge med folk i mediebransjen. 

– Det er venner fra ungdomsskolen og videregående, som kan fortelle meg om sitt liv. Det er så deilig å komme seg ut av hverdagsbobla. 

– Hva spiser dere til jul?

– Jeg prøver å kutte ned på kjøtt ellers i året, men kjører unntakstilstand hver jul. Da er det pinnekjøtt på julaften, og litt albansk mat utover romjula. Mamma lager noe som heter «mantia» som er butterdeig fylt med kjøtt og fetaost, og det er seriøst livets rett.

– Hva husker du best fra medieåret 2019?

– 2019 har jo vært en gavepakke på mange måter; alt fra Sjaman Durek som inntar Norge til den absurde nyheten om at Kanye West hadde ringt Donald Trump for å samarbeide om å løslate Asap Rocky fra fengselet i Sverige. Likevel er det abortlover rundt om i verden og her hjemme som har engasjert meg aller mest. Jeg har blitt trist av å lese saker fra land hvor kvinner må kjempe hver dag for å leve et fritt liv, og latt meg provosere over at kvinners rett til å bestemme over egen kropp endte opp med å bli et forhandlingskort også i norsk politikk.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2020?

– Mitt juleønske er at det blir mer løsningsfokusert journalistikk i året som kommer, det tror jeg samfunnet har godt av.

Powered by Labrador CMS