Kato-Nykvist
Kato-Nykvist

Kato Nykvist bytter beite: Går fra Nationen til Adresseavisen

Det får Medier24 opplyst mandag.

Publisert

8. januar kunne Medier24 fortelle at politisk redaktør Kato Nykvist i Nationen ble degradert til kommentator etter en omstillingsrunde i avisa.

Nykvist, som har jobbet i Nationen i 25 år og nå med hovedbase fra Trondheim, forlater avisa til fordel for Adresseavisen, får Medier24 bekreftet av sjefredaktør Kirsti Husby.

– Kato har en stor tyngde på politikk og det er godt å få han på plass som kommentator nå. Harry Tiller sluttet nå på fredag og vår politiske redaktør skal etter hvert ut i svangerskapspermisjon, så det er viktig å sikre kontinuitet og det har vi nå, sier hun.

Nykvist har vært i Nationen i 25 år, og ser frem til sin nye jobb.

– Jeg har jobbet lenge i Nationen, bokstavelig talt en mannsalder, og jeg har lyst på nye utfordringer, skrive for et nytt publikum og sette meg inn i ny saksfelt.

– Jeg ser veldig frem til å jobbe i Adresseavisen, og håper å kunne bidra til å løfte det trønderske perspektivet på et nasjonalt nivå. Vi har landets kanskje mest komplette region. Dette er noe jeg har lyst til å gå løs på.

– Det har vært en periode med omstilling og nedbemanning i Nationen. Hvordan har den siste tiden vært?

– Det er klart det har vært tøft for alle – både for ansatte og ledelse, som i alle omstillingsprosesser. Men jeg tror det er en nødvendig omstilling, og jeg har stor tro på at Nationen vil klare å fylle det viktige samfunnsoppdraget avisen har. Det er også veldig vemodig å ta farvel med en arbeidsgiver og institusjon.

Powered by Labrador CMS