Fredag morgen ble Kirsti Husby (hovedbildet) konstituert som sjefredaktør i Adressavisen. Dermed kunne avisa presentere denne kolofonen på trykk i lørdagsavisen. Oppe, fra venstre: Administrerende direktør Tove Nedreberg, utviklingsredaktør Ingeborg Volan og politisk redaktør Tone Sofie Aglen.

Onsdag møtes Adressa-styret for å diskutere ansettelsen av ny sjefredaktør. Konstituerte Kirsti Husby har «brei støtte i klubben»

Sjekk den kvartetten! Akkurat nå er det fire kvinner som leder Adresseavisen. Og kanskje får 250-åringen snart sin første kvinnelige sjefredaktør.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag kom den noe overraskende avgangen til sjefredaktør Tor Olav Mørseth (36) i Adresseavisen.

Etter bare to år i Trondheim flytter trønderen til Oslo for å bli administrererende direktør i DigitalNorway - Toppindustrisenteret AS.

Sjefredaktør Tor Olav Mørseth i Adresseavisen. Her utenfor avisens lokaler i Trondheim sentrum i mai 2017.

Det betyr at den største avisen nord for Dovre må ut på redaktørjakt igjen, rett før det ærverdige mediehuset skal feire 250-årsjubileet neste uke.

Og allerede onsdag møtes Adressa-styret for å diskutere veien videre:

- Styret vil i morgen diskutere den videre prosessen vedrørende ansettelse av ny sjefredaktør, bekrefter Per Axel Koch overfor Medier24 tirsdag ettermiddag.

Han er konsernsjef i Polaris Media ASA, og styreleder i Adresseavisen AS.

 

Er det Kirsti Husbys tur denne gang?

Da Arne Blix varslet sin avgang høsten 2014, lå det nærmest i kortene at Kirsti Husby skulle overta. Hun har jobbet i Adresseavisen siden 1998, og var nyhetsredaktør fra 2006 til 2012. Da gikk Husby over i stilling som utviklingsredaktør, men fortsatte som stedfortredende sjefredaktør.

Hun søkte også på sjefredaktørjobben vinteren 2015, men da endte det altså med at Tor Olav Mørseth fikk den.

Husby kom imidlertid tilbake til rollen som nyhetsredaktør da Mørseth satte sin nye ledelse samme høst.

Og tirsdag ble hun altså konstituert som sjefredaktør.

Akkurat nå er det fire kvinner som leder Adresseavisen.

På spørsmål fra Medier24 har Husby ingen kommentar til ansettelsesprosessen som nå begynner. Hun vil heller ikke bekrefte hvorhvidt hun er kandidat for jobben.

Men mye kan tyde på Husby nå anses som riktig kandidat til jobben.

Ikke minst at hun nå får solid støtte fra egne kolleger.

 

- Full tillit til Husby

- Sjefredaktører er det styret som ansetter, og jeg antar styret vil ta stilling til prosessen innen rimelig kort tid, sier Kjersti Fikse Ness til Medier24. Hun er klubbleder for de NJ-organiserte journalistene i Adresseavisen.

Tidligere klubbleder Dag Idar Tryggestad i Bergens Tidende og nå påtroppende nestleder i NJ, klubbleder Kjersti Fikse Ness i Adresseavisen og klubbleder Henrikke Helland i TV 2 på NJs landsmøte utenfor Oslo.

Og legger til:

- Kirsti Husby er for tiden konstituert sjefredaktør, og vi har full tillit til henne. Det var selvsagt også helt riktig at hun nå ble konstituert.

Hvorvidt Husby er riktig kvinne til jobben permanent, ønsker ikke klubblederen å kommentere.

Men understreker samtidig at situasjonen er en annen i dag enn for to år siden, da det fra ansatte var et uttalt ønske om en ekstern ansettelse:

- For to år siden mente klubben at det var riktig. Men det er ikke en forutsetning som klubben jobber etter nå at vi må ha en ekstern kandidat. Vi ønsker den beste mulige kandidaten, og det er meget mulig at Kirsti Husby er det, sier Kjersti Fikse Ness.

- Hva er annerledes?

- For to år siden hadde vi et behov for nye tanker. Det fikk vi, og det har skjedd mye på to år. Det er satt en retning som alle føler er riktig. Og nå trenger vi kanskje heller kontiunitet i denne utviklingen, sier klubblederen.

- Styret skal nå starte prosessen for veien videre. Har dere noen mening om hvorvidt jobben bør lyses ut eksternt, eller hvordan prosessen bør kjøres?

- Vi vet ikke hvordan denne prosessen blir. Men hovedpoenget vårt er at uansett hva styret gjør, så har Kirsti Husby brei støtte i klubben.

 

Powered by Labrador CMS