Den opprinnelige bloggposten hos «Smyrna Menighet».

Adresseavisen beklager sarkastisk leder som tok satirebloggen Smyrna Menighet på alvor

Nei, det fins ingen Smyrna Menighet i Oslo som mener at flommen på Sørlandet er «Guds straffedom over denne landsdelens homofile orgier».

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Henger du ikke med? Vi skal ta det steg for steg: 

1. SMYRNA MENIGHET I OSLO heter bloggen hvor man kan lese innlegg som «Seven Eleven på Ullern spotter Gud !» og «Er landskapsbilder av regnbuer egentlig skjult propaganda for den homofile og lesbiske mafia ?». 

Denne uka kom også et innlegg hvor det blir slått fast at «Flommen på sørlandet er Guds straffedom over denne landsdelens homofile orgier !!!». Dette er selvsagt skarp satire, men det er det ikke alle som får med seg. 

2. ADRESSEAVISEN ER BLANT disse, og i avisens «lilleleder» onsdag, som ofte er litt sarkastisk, blir det kastet skygge på den sørlandske syndefloden: 

3. TORSDAG KOMMER så oppfølgeren, hvor Adresseavisen må gå til det skritt å beklage gårsdagens minileder. Den sarkastiske lederen er skrevet om et satirisk nettsted, og det fins ingen Smyrna Menighet bak denne nettsiden, konkluderer avisen og beklager: 

- Kommer i forkjøpet med latterliggjøring

Men hva er egentlig bloggen? Den seriøse avisen Vårt Land har denne uka snakket med den satiriske bloggeren bak Smyrna Menighet, som ønsker å være anonym. Han sier til Vårt Land at hensikten er å komme med et spark mot fordommer og idioti: 

– Dette innlegget kunne vært skrevet i fullt alvor av personer som har disse meningene, men nå har jeg kommet dem i forkjøpet og latterliggjort det. 

– Kraften i tekstene ligger i at det kan være satire, men det kan også være ekte, sier pseudonymet «Arne Ulf Breen» til Vårt Land.

Hvor inspirasjonen til navnet Smyrna Menighet kommer fra, sier artikkelen lite om. Men vi kan jo spekulere i om det kommer fra Jan Christensens nettside og menighet «Smyrna Oslo».

Den er så langt vi kan se ikke satire.

Powered by Labrador CMS