Carsten Thomassens minnefond får nytt hjem - med en halv million kroner til journalister i konfliktområder

Vel 10 år etter at Dagblad-journalisten ble drept på Serena Hotell får minnefondet ny forvaltning: Overtas av danske International Media Support.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Vinteren 2008 døde Dagbladets profilerte journalist og utenriksreporter Carsten Thomassen under angrepet mot Serena Hotell.

Etter hans død ble det opprettet et minnefond i hans navn - med formål å verne om journalisters sikkerhet over hele verden.

Siden har utvalgte styremedlemmer forvaltet fondet, men nå er tiden inne for å gi forvaltningen videre, mener styret.

Tirsdag ble det klart at danske International Media Support (IMS) overtar utdelingen.

Det melder Dagbladet selv. IMS jobber med å støtte lokale medier i konfliktområder, fremmer pressefrihet og hjelper journalister.

Styreleder Tore Bergsaker sier til Dagbladet at det å dele ut penger krever masse research, kompetanse og oppfølging. Nå tror han oppgaven forvaltes enda bedre:

- Vi har holdt på med dette i ti år og tenkte at det er på tide å overlate det til noen som kan gjøre dette mer effektivt. Det er betryggende å overlate det til noen som vi har tillit til, sier Bergsaker.

I forbindelse med overtakelsen har Dagbladets stiftelse og Dagbladet AS bevilget 100.000 kroner hver, slik at det nå står en halv million kroner på fondet.

Powered by Labrador CMS