Harald Birkevold blir politisk redaktør i Stavanger Aftenblad

Harald Birkevold blir ny politisk redaktør i Aftenbladet

Den nye politiske redaktøren til Stavanger Aftenblad tiltrer 1. august.

Publisert Sist oppdatert

Harald Birkevold har siden påske vært konstituert som debattredaktør. Fra 1. august trer han inn i rollen som politisk redaktør i Aftenbladet.

– Harald er kunnskapsrik, analytisk og helt i norgestoppen hva angår formuleringsevne skriftlig og muntlig. Jeg er trygg på at han vil representere Aftenbladet på aller beste måte i lokal, regional og nasjonal debatt, sier sjefredaktør Kjersti Sortland i en pressemelding.

Sjefredaktøren kan fortelle om en grundig prosess bak valget, der Birkevold har vist sterk motivasjon for ledelse og ansvar.

– Stillingen har vært utlyst eksternt, og det er ekstra fint når det viser seg at beste kandidat var å finne i eget hus, sier Sortland.

– Jeg ser fram til å jobbe med motiverte og flinke kolleger. Og jeg ser fram til å møte folk utenfor redaksjonens vegger, slik at vi kan være en avis der samfunnet diskuterer med seg selv. Det er en helt grunnleggende forutsetning for et velfungerende demokrati. Ytringsfrihet er noe av det viktigste vi har, og når den innskrenkes er det alltid de svakeste som taper på det, sier Birkevold selv til egen avis.

Powered by Labrador CMS