Markus Rask Jensen konstitueres som nyhetsdirektør i Amedia, etter at Jostein Larsen Østring slutter.

Markus Rask Jensen konstitueres som nyhetsdirektør i Amedia

Tar over etter Jostein Larsen Østring, som blir utviklingsredaktør i Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Markus Rask Jensen er konstituert som nyhetsdirektør i Amedia etter at Jostein Larsen Østring slutter for å bli utviklingsredaktør i Aftenposten.

Det melder Amedia i en pressemelding torsdag.

Rask ble i desember 2022 ansatt i Amedia som direktør for innholdsutvikling. Før det var han konstituert ansvarlig redaktør i Avisa Nordland.

– Det er en stor ære og tillitserklæring å bli spurt om å ta dette ansvaret. Som landets største utgiver av redaktørstyrte medier, spiller Amedia en sentral rolle i det norske demokratiet, sier Rask Jensen.

– Den viktigste jobben vi som konsern kan gjøre, er å bidra til den monumentale jobben som gjøres ute i avisene for å trygge og utvikle denne posisjonen. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven.

Han tiltrer umiddelbart, og blir en del av Amedias konsernledelse.

Konsernsjef i Amedia, Anders Opdahl, mener Rask Jensen viser at konsernet er landets ledende talentfabrikk for journalister.

–I ung alder har Markus akslet sentrale lederroller i store og innovative mediehus med stor suksess. Det siste året har han bidratt kraftfullt som ny leder for innholdsutvikling, sier han.

– Kombinert med sterk kommersiell forståelse og gode lederegenskaper har han alle forutsetninger for å lykkes med å løfte Amedias kjerneområde videre, sammen med dyktige kolleger i hele Norge.

Jostein Larsen Østring fortsetter som konserndirektør for abonnement til ny løsning er på plass. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS