BT-kommentator svarer Aftenposten-sjef: «Hva er det Espen Egil Hansen tror Facebook er?»

- Aftenpostens redaktør omtaler Facebook-sjefen som en redaktør for et mediehus, men vil ikke gi Zuckerberg de samme privilegiene han selv har, skriver Mathias Fischer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er i en grundig kommentar på BT.no at Bergens Tidendes kommentator Mathias Fischer går hardt ut mot Schibsted-kollega Espen Egil Hansen, etter siste dagers korstog mot Facebook.

Fischer konstaterer at nettstedet fornuftig nok vil tillate Napalm-bildet, og mener det er viktig med en debatt om Facebooks retningslinjer.

- Men mange av innvendingene fra Hansen er urimelige og kravene hans vil få flere negative konsekvenser enn positive, mener Fischer.

- Espen Egil Hansen, andre redaktører, statsminister Erna Solberg (H) og kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) trygler Facebook om å være noe nettsamfunnet aldri vært – og aldri kommer til å bli, fortsetter kommentatoren.

Fischer påpeker at redaktørene har mistet kontrollen over distribusjonen, og det må de leve med. Han mener det er forståelig at Facebook må ha regler, og at de må være like over hele verden.

Og påpeker at norsk presse har definert Facebook som et mediehus - uten å ville yte dem de samme privilegiene som envher norsk redaktører bruker i sitt kommentarfelt hver eneste dag:

- Alle avisredaktører tar sine egne vurderinger, basert på retningslinjer og skjønn, om hva som skal trykkes og publiseres. Men hvis «redaktør Zuckerberg» gjør det samme, er det sensur.

  • LES HELE kommentaren på BT.no (bak betalingsmur)
Powered by Labrador CMS