Schibsteds følger etter NRK: Lanserer traineeprogram for flerkulturelle

– Jeg tror det er viktig at bransjen lar seg inspirere av hverandre, fordi minoritetsmangfold er noe jeg tror vi alle kan bli bedre på, sier HR-leder i Schibsted.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

VG, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad går sammen om et nytt traineeprogram for å tiltrekke seg mer flerkulturell kompetanse i redaksjonene.

Det opplyser Schibsted i en pressemelding mandag ettermiddag.

Ambisjonen er å utvikle og utdanne journalister som kan bidra med økt mangfold og nye perspektiver i nyhetsdekningen.

– Våre lesere kommer fra alle verdensdeler, og det må gjenspeiles på avsender-siden. Skal vi kunne formidle nyhetsbildet enda mer innsiktsfullt enn i dag, til enda flere, trenger vi journalister som har kjennskap til flere kulturer og språk utover de vesteuropeiske, sier Rebekka Eldøy, som er HR-leder i Schibsted, og jobber på tvers av mediehusene. 

Traineene trenger ikke å ha utdanning eller bakgrunn som journalist, men de må være språksikre, samfunnsengasjerte – og ha et brennende hjerte for medienes rolle som nyhetsformidler.

I løpet av trainee-perioden, som varer i ett år, vil de få muligheten til å prøve seg som journalist i flere ulike avdelinger.  

Eldøy innrømmer at Schibsted har latt seg inspirere av NRKs mangfoldsprogram FleRe.

– Her har NRK vært gode, og jeg tror det er viktig at bransjen lar seg inspirere av hverandre, fordi minoritetsmangfold er noe jeg tror vi alle kan bli bedre på. Målet er ikke å være så original som mulig, men å gjøre noe som gir ønsket effekt, sier Eldøy. 

HR-leder i Schibsted, Rebekka Eldøy.
Powered by Labrador CMS