Sjefredaktør Trine Eilertsen i Aftenposten og redaktør og gründer Julia Schreiner Benito i helsenettstedet Caluna.

Debatt

«Ingeborg Senneset er en fakta­drevet journalist som er opptatt av at korona­krisen bør utløse varsomhet med påstander om hva som hjelper mot sykdommen»

Aftenpostens sjefredaktør svarer Julia Schreiner Benito.

Denne artikkelen er over to år gammel.

Julia Schreiner Benito i helsenettstedet Caluna skriver i M24 om Aftenpostens nettbutikk og kobler det til uenigheten med debattjournalist Ingeborg Senneset.

Før debatten fortsetter vil jeg slå fast at Aftenposten tar selvkritikk for formuleringen om ingefærs effekt. Den har vi ikke grunnlag for å påstå, heller ikke i en kommersiell sammenheng. Det ble da også endret så snart de rette personene ble gjort oppmerksom på det.

I tillegg er det nyttig å forklare forskjellen på Aftenposten og de ulike personene som ytrer seg i Aftenposten. Kommentatorer og debattanter skriver ikke på vegne av Aftenposten. De skriver på vegne av seg selv og bare det. Det forventer jeg i grunnen at en redaktør vet. Aftenpostens meninger fremkommer på lederplass, og der har vi ikke kommentert dette temaet. 

Forøvrig er Ingeborg Senneset en faktadrevet journalist som er opptatt av at koronakrisen bør utløse varsomhet med påstander om hva som hjelper mot sykdommen. I en situasjon med mye usikkerhet, må all informasjon om korona være kvalitetssikret, også den som angår immunforsvar.

Det har jeg personlig sans for, men Aftenposten har altså ikke ment om dette ennå.

Powered by Labrador CMS