Journalister oppgitt etter lydkaos under viktig toppmøte: – Ikke forsvarlig

Et viktig styremøte i Helse Nord var umulig å følge grunnet Teams-trøbbel. – Bare å beklage, svarer direktøren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Flere journalister er oppgitte etter at et viktig styremøte i Helse Nord endte i et lydkaos uten like torsdag, melder NRK Nordland.

Flere hundre fulgte det digitale møtet på YouTube, der et lokalt betent spørsmål om hvorvidt tarmkreftkirurgien skulle flyttes fra Helgeland til Bodø skulle avgjøres.

Da diskusjonen begynte gjorde imidlertid lydproblemer det umulig å høre hva som ble sagt. 

Flere journalister brukte chatten til å oppfordre til møtestopp inntil problemene var løst. Det etterfulgte ikke Helse Nord, som først etter møtet la ut et opptak med bra lyd.

Sjefredaktør i Rana Blad, Marit Ulriksen, er blant kritikerne.

– Det var strengt tatt ikke et forsvarlig gjennomført måte slik vi ser det fra vår side, sier Ulriksen til NRK Nordland.

Aftenposten-journalist Tine Dommerud synes ikke det holder at Helse Nord la ut et opptak av møtet i etterkant.

– Jeg synes ikke det er godt nok. Et helseforetak som sier at det er viktig med åpenhet, burde kanskje ta en fot i bakken og vurdert om de skulle få teknikken på plass, sier hun til NRK Nordland.

Helse Nord-direktør Cecilie Daae la seg for øvrig flat mot slutten av møtet. 

– Det er særdeles uheldig at vi får denne typen tekniske problemer ved gjennomføring av et styremøte. Ikke minst et så viktig styremøte, sa Daae.

– At allmenheten skulle få følge dette var intensjonen. Vi må bare beklage. Jeg skal forsikre om at jeg skal gjøre alt som står i min makt for å forhindre at vi får denne typen tekniske  problemer igjen, sa hun.

Cecilie Daae beklaget lydproblemene.
Powered by Labrador CMS