Hadia Tajik mener Aftenposten fremstiller hennes situasjon på en feilaktig måte.

Hadia Tajik er kritisk til Aftenposten-sak

Arbeiderpartiet-politikeren mener Aftenpostens journalistikk er feilaktig. Avisen selv avviser kritikken, skriver Dagbladet.

Publisert Sist oppdatert

Arbeiderpartiet-politiker Hadia Tajik er nok en gang kritisk til Aftenpostens journalistikk om henne, skriver Dagbladet.

Tajik reagerer på Aftenpostens artikkel i forrige uke, der de omtaler at hun har fått dekket ti pendlerreiser til foreldrene i Sandnes siden april 2019, samtidig som hun har egen leilighet i Oslo med ektemann og barn.

Tajik mener Aftenpostens sak er feil, og henviser til at konstituert stortingsdirektør Kyrre Grimstad bekrefter overfor Dagbladet at hun har rett til å få refundert pendlerreiser.

– Alt det stortingsdirektøren nå bekrefter til Dagbladet har også Aftenposten vært informert om. Aftenposten fikk utdrag fra Skatteetatens vedtak som de ba om å få, og som jeg ga dem. Likevel lagde Aftenposten en sak som framstilte min situasjon på en feilaktig måte, sier Tajik til Dagbladet.

Aftenpostens nyhetsredaktør Tone Strøm-Gundersen avviser overfor Dagbladet at de har framstilt Tajiks sak feilaktig.

Hun mener Tajik «hopper bukk over» opplysningen om at de offentlige skattelistene viser at Tajiks skattekommune var Oslo mellom 2011 og 2015, og ikke Sandnes.

– Altså framstår det ikke som riktig at Tajik har vært registrert i Sandnes siden 2006, uttaler Strøm-Gundersen til avisen.

Dette er ikke første gangen Tajik og Aftenposten er uenige.

Tajik var i tottene på Aftenposten også i februar i år, da hun gikk ut mot en da upublisert og mye omtalt penderbolig-sak.

Også etter publiseringen var hun kritisk, og omtalte saken som «en presseskandale».

Aftenposten-redaktør Trine Eilertsen svarte hardt tilbake, og uttalte at hun aldri har «opplevd maken som redaktør».

Eilertsen og Tajik barket også sammen i studioet til NRK-programmet Politisk kvarter.

Tajik var på daværende tidspunkt arbeids-og inkluderingsminister, men valgte å trekke seg tidlig i mars etter VGs avsløring om skattefri pendlerbolig fra 2006 til 2010.

Powered by Labrador CMS