Tore Sagen og Harald Eia

Harald Eia bekrefter KI-generert intervju

I fredagens episode av Tore og Hararld podkast, bekrefter komikeren at svarene han ga til Dagbladet var KI-genererte. 

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken valgte Dagbladet å avpublisere et intervju med komiker Harald Eia, etter at Aftenposten hadde avslørt at teksten kunne være skrevet av ChatGPT. 

Eia ønsket selv ikke å kommentere, men sa han skulle si noe om det på fredag, i sin egen podkast, Tore og Haralds podkast. 

I podkasten får han spørsmål fra makker Tore Sagen om det er han eller ChatGPT som har skrevet svarene. 

– Chat, svarer Eia. 

Han legger til at han sa ja til spalten etter å ha fått hjelp fra journalisten til noe annet. Men at han mistet piffen av spørsmålene i en faste spalten,  blant annet «Hvilken bok har du smuglest?» og «Hvilken romankarakter kan du ikke fordra?».

– Da fikk jeg en idé: Jeg gir spørsmålet til Chat GPT, og ser hva den svarer, sier han og legger til at han brukte en prompt hvor det sto at han skulle virke som en sympatisk person som mange kvinner vil like. 

– Det som kom da, var «top notch», og det som står i Dagbladet.

Nyhetsredaktør i Dagbladet, Mads A. Andersen, sa onsdag at mistanken om KI-generert tekst og det at Eia ikke ville kommentere før sin egen podkast, gjorde at han avpubliserte intervjuet. 

Eia sier i podkasten at stuntet aldri var for å ha noe å snakke om i podkasten, men at da mediene tok tak i det, bestemte han seg for å ta det i podkasten. 

I tillegg kommer han med en beklagelse til journalisten i Dagbladet. 

– Det var dårlig gjort overfor journalisten i Dagbladet. Til henne vil jeg gjerne be om unnskyldning.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS