Ståle Solbakken, her under pressekonferanse for landslaget i 2023.

Reagerer på Ståle Solbakkens TV 2-rolle: – Tilliten til TV 2 svekkes

Aftenposten-kommentator kritiserer TV 2s bruk av landslagssjefen som ekspert.

Publisert Sist oppdatert

I en kommentar problematiserer Aftenposten-kommentator Daniel Røed-Johansen TV 2 sin bruk av landslagssjef Ståle Solbakken som ekspert i sine Champions League-sendinger.

– Ståle Solbakken er strålende i ekspertrollen, men problemet er at tilliten til TV 2 svekkes, sier Røed-Johansen til VG.

Kommentator i Aftenposten, Daniel Røed-Johansen

I sin egen kommentar mener Røed-Johansen at problemet er ikke om reporterne stiller mindre kritiske spørsmål enn de ellers ville gjort.

– Det blir uansett umulig å påvise. Skaden har skjedd allerede i det øyeblikket seerne mistenker at det er slik, skriver Røed-Johansen i kommentaren sin.

VG har tatt kontakt med TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, som forteller at de skal håndtere at landslagssjefen er med som gjest, samtidig som de skal «stille kritiske spørsmål med tilstrekkelig distanse».

– Ståle Solbakken er vår gjest, som Jonas Gahr Støre er det i avisrunden på Nyhetskanalen. Han er ikke en del av inventaret eller den redaksjonelle linjen som våre eksperter. Det er en vesentlig forskjell, sier Jansen Hagen til VG.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS