MediaPuls episode 89: Oppblåste lesertall, Facebook og forsmådde redaktører

PODKAST: Hva har oppblåste lesertall, forsmådde redaktører og Helga Pedersen til felles? Denne ukas episode av MediaPuls.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

MBL la for kort tid siden frem nye lesertall for den norske mediebransjen.

På grunn av nye metoder for måling, kom tallene nesten i skyggen av diskusjonene rundt Gunnar Stavrums offensive debatt om at mediehus har tatt i mot millioner av reklamekroner fra norske annonsører for lesere som ikke finnes.

Fra Schibsted, og da spesielt Aftenposten, ved sjefredaktør Espen Egil Hansen, males fortsatt Facebook-fanden på veggen etter beste evne.

Og internasjonale medier som The Guardian, blir velvillig med på «malingen». Men hjelper det å klage på Facebook, når utfordringene til Aftenposten først og fremst ligger hos Aftenposten?

Og har Espen Egil Hansen tatt inn over seg, at hos Facebook er han like mye redaktør som det vi andre er som bruker seg av Facebook sin plattform som publisering, distribuering, reklamering og dialog?

Denne uken har generalsekretæren i Norsk Presseforbund takket for seg, og flyttet seg over til Schibsted – eller nærmere bestemt Tinius Stiftelsen, som administrerende direktør. Det skal bli litt av noen sko å fylle for den som skal ta over etter Stavrum.

Hva gjelder sosiale medier, er Twitter i gang med å kopiere Snapchat, mens fra Facebook dukker det opp nye annonseløsninger som kobles opp i mot varelageret til fysiske butikker.

Og på en eller annen måte klarer Marius og Hans-Petter å komme inn på dialekten til Helga Pedersen – i den grad Helga har en dialekt i det hele tatt.

Det er med andre ord duket for nok en innholdsrik, og forhåpentligvis underholdende episode av MediaPuls!

Hør på MediaPuls via 

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/284018097" params="color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false" width="100%" height="166" iframe="true" /]

Nyttige lenker:

MediaPuls presenteres på Medier24 i samarbeid med podkasterne Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen. Besøk også mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS