Harald Stanghelle, her under presentasjonen av Mediemangfoldutvalgets rapport.

Harald Stanghelle gir seg som redaktør i Aftenposten: - Jeg ønsker å gjøre noe annet på oppløpssiden av mitt yrkesliv

- Jeg regner Harald Stanghelle som en av de fremste fortolkere av vår samtid, sier Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansen. Han er glad for at den avtroppende redaktøren skal fortsette å skrive for avisa.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Harald Stanghelle (62) gir seg som redaktør i avisa, men skal forsette å skrive. Det skriver Aftenposten i en pressemelding. 

- Aftenposten har betydd svært mye for meg gjennom mange år. Det er en flott avis med flotte medarbeidere. Når jeg likevel velger å slutte er det fordi jeg ønsker å gjøre noe annet på oppløpssiden av mitt yrkesliv. Aftenposten er Norges viktigste og beste avis.  Jeg ønsker avisen og medarbeiderne lykke til, og jeg håper den får ressurser til å ta vare på den kvalitetsavis Aftenposten skal være, sier Stanghelle i en pressemelding. 

Stanghelle ble først ansatt i Aftenposten som krimjournalist der i 1991, og hadde en periode jobben som sjefredaktør i Dagbladet mellom 1995 og 2000, før han vendte tilbake til Aftenposten. 

Sjefredaktør Espen Egil Hansen beskriver Stanghelle som en av de fremste fortolkerne i vår samtid i meldingen, og sier at han er glad for at Stanghelle har sagt ja til å kommentere for avisa også etter at han slutter i november. 

- Jeg regner Harald Stanghelle som en av de fremste fortolkere av vår samtid.  Hans analyser, kommentarer og oppgjør har i en årrekke satt dagsorden i norsk samfunnsdebatt. Få pressefolk nyter så høy tillit,  og Aftenpostens lesere setter stor pris på ham. Jeg skulle gjerne ha Harald med videre som redaktør, men er glad for at våre lesere fortsatt vil få glede av hans kommentarartikler, sier Hansen i pressemeldingen. 

Medier24 kommer tilbake med mer

Powered by Labrador CMS