Nationaltheatret stasjon er stengt etter at en Brann-supporter ble påkjørt av et T-banetog og kritisk skadd søndag ettermiddag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Nationaltheatret stasjon er stengt etter at en Brann-supporter ble påkjørt av et T-banetog og kritisk skadd søndag ettermiddag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Politiet beklager sletting av VG-fotografens bilder og sier de vil gjennomgå rutinene sine

– Det er bare å beklage at det nå viser seg at en av våre tjenestepersoner har opptrådt kritikkverdig, skriver en kommunikasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Publisert

En person ble skadet i en tbane-ulykke på Nationalteateret stasjon i Oslo, etter at fotballsupportere tente bluss på stasjonen søndag ettermiddag. 

En VG-fotograf som ble sendt ut for å dekke hendelsen, ble fratatt kameraet sitt fra en politimann, og politimannen slettet bilder fra kameraet.

Det har fått flere i pressenorge til å reagere kraftig på politiets håndtering, inkludert advokat Jon-Wessel Aas (for abonnenter), som har kalt slettingen «grunnlovsstridig».

Politiet vil gjennomgå rutinene sine

I en epost til Aftenposten, som først omtalte saken, beklager Oslo-politiet hendelsen.

Kommunikasjonsrådigver Silje Tamara Daugstad skriver at det har tatt tid å avklare hendelsesforløpet, men at de nå har funnet ut av hva som skjedde og at de kommer til å gjennomgå sine rutiner. 

– Det er bare å beklage at det nå viser seg at en av våre tjenestepersoner har opptrådt kritikkverdig overfor journalisten fra VG i denne situasjonen. Vi vil videre gjennomgå våre rutiner for håndtering av media i lignende situasjoner i fremtiden. Oslo politidistrikt vil behandle klagesaken og gi VG et skriftlig svar etter saksbehandling, skriver kommunikasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt, Silje Tamara Daugstad til Aftenposten

Powered by Labrador CMS