Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik og sjefredaktør Trine Eilertsen

Hadia Tajik går hardt ut mot upublisert Aftenposten-sak: – Uryddig, svarer sjefredaktøren

Publiserte Aftenposten-sitater på Facebook. – Jeg stoler ikke på at de vil gjengi mitt svar i sin helhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag kveld gikk arbeidsminister Hadia Tajik ut mot Aftenposten på sin egen Facebook–side. Bakgrunnen var at avisen hadde forsøkt å få et intervju med statsråden om det at hun hadde hatt en pendlerbolig i 2019.

Stoler ikke på Aftenposten

I sitt innlegg mener hun at Aftenposten vil lage en sak som er «egnet til å mistenkeliggjøre meg og det helt uten grunn». Hun legger til:

«I dag fikk jeg også beskjed om noe jeg aldri har opplevd med norsk presse før - at de mot min vilje vil publisere opplysninger om trusselvurderinger og sikkerhetstiltak rundt meg.

Det gjør at jeg ikke har noe annet valg enn å selv fortelle om dette og slippe å bli mistenkt for å utnytte systemet».

I innlegget har hun lagt ved sitatene hun har gitt til Aftenposten og begrunner det med at hun ikke stoler på at Aftenposten vil gjengi hennes svar i helhet.

Innlegget har fått stor oppmerksomhet og nær 500 kommentarer og delt over 1000 ganger.

Medier24 har forsøkt å komme i kontakt med Hadia Tajik gjennom hennes pressekontakter, men hun er ikke tilgjengelig for kommentar.

Ønsket kun å snakke med redaksjonsledere

Lørdag morgen svarte sjefredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, på Tajiks post i et eget innlegg på sin Facebook-side.

Eilertsen skriver at avisen ikke kan kommentere upublisert materiale og påpeker:

«.. det vi velger å publisere vil være sterkt påvirket av kontakten vi har med kilder, som Tajik. Hun er den viktigste kilden i denne saken, og hennes bidrag vil påvirke fremstilling og vurderinger knyttet til publisering.»

Eilertsen påpeker at avisen har forsøkt å få Tajik i tale siden 31. januar.

«Tajik har hatt god tid til å opplyse saken, men har ikke ønsket å stille til intervju. Hun har kun kommunisert skriftlig, uten å ville la seg intervjue. Hun har ikke ønsket å snakke med journalister, kun redaksjonsledere. Det har gjort informasjonsinnhentingen vanskelig.»

Til Medier24 utdyper Eilertsen kommentaren. Hun reagerer sterkt på Tajik sin post.

– Dette er ganske uryddig av en statsråd. Det er ingen grunn til at hun skal tro at hun ikke får fortelle sin versjon i en eventuell sak. Dette undergraver hele troverdigheten til det vi holder på med.

Eilertsen påpeker at hun forstår hvorfor Tajik går ut med sitatene.

– Dette har vi sett før at sterke mennesker gjør, de bruker sosiale medier for å punktere eller parkere en sak. Og det er veldig effektivt, men jeg hadde håpet at Tajik ikke var i den ligaen.

– Det er greit at hun forteller sin historie, men det å gjengi hva hun mener vi har tenkt, og si at vi har tenkt å lage skandaleoppslag, det er å ta det et steg lengre.

Eilertsen er klar på at avisen ikke har truet med å publisere en sak.

– Vi har satt tidsfrist, men vi har ikke truet. Vi har gitt fristen for å få fremgang i saken. Dette er noe alle journalister er kjent med når man snakker med kilder som bare svarer skriftlig, og drøyer med å svare. Vi må også holde farten oppe.

– Vi henter inn informasjon, og det kan oppleves som ubehagelig, men vi truer aldri med publisering.

Powered by Labrador CMS