Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth (t.v.) og politisk redaktør Harald Stanghelle i Aftenposten.

Debatt

Hva i alle dager er dette slags reaksjonær omtale av en kvinnelig toppleder, Aftenposten?

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • SUSANNE KALUZA, rådgiver innen samfunnsansvar i Trigger Oslo, samfunnsdebattant og tidligere redaktør. Opprinnelig publisert som et innlegg på Facebook
Susanne Kaluza.

Det er snart 8. mars, og jeg kjenner at jeg begynner å bli provosert. Hva i alle dager er dette for en slags reaksjonær omtale av en kvinnelig toppleder?

Hun er en «drivende dyktig bruker av sosiale medier» og «en ivrig profilskaper», skriver Harald Stanghelle i Aftenposten mandag om direktøren for Innovasjon Norge. 

Hva med å nevne noen av de konkrete resultatene Anita Krohn Traaseth har oppnådd i løpet av sine tiår som næringslivsleder og de seneste åra i Innovasjon Norge?

Fra Harald Stanghelles kommentar om Innovasjon Norge.

Det krever ikke så fryktelig mye research:

Men nei, mens den mannlige styrelederen - han som ledet Siemens i overfaktureringssaken som endte med at selskapet ble funnet skyldig i ett tilfelle av grovt uaktsomt bedrageri - omtales som «en meget respektert og dyktig næringslivsleder» - så reduseres Traaseth altså til god til å bruke Facebook og sånn.

Virkelig?

  • For ordens skyld: I første versjon av teksten var formuleringen at Siemens ble dømt for grovt uaktsomt bedrageri. Ettersom selskapet ble frikjent for de fleste tiltalepunktene, var det en noe upresis formulering og er derfor endret.

Powered by Labrador CMS