Aftenpostens logo.

Aftenposten beklager overfor fornærmet i Bamsegutt-sak

– Det var i arbeidet med denne artikkelen vi gjorde en alvorlig feil, skriver Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Mandag morgen publiserte Aftenposten en beklagelse overfor de fornærmede i Bamsegutt-saken.

Her skriver avisen at de gjorde feil da de forsøkte å komme i kontakt med en av de fornærmede i overgrepssaken fra 1991.

– Det var i arbeidet med denne artikkelen vi gjorde en alvorlig feil, skriver avisen. 

I slutten av november ble det kjent at Aftenposten var klaget inn til Pressens Faglige Utvalg for arbeidsmetode av en av de fornærmede i sedelighetssaken til Bamsegutt.

Stabsjef Morten Andersen i Aftenposten opplyser overfor Medier24 at de nå har kommet til minnelig løsning. Det betyr at PFU-klagen er blitt trukket.

– Her gjorde vi en feil som vi er veldig lei oss for. Vi er glad for at klager har akseptert vår beklagelse og at vi har kommet til enighet, sier Andersen til Medier24.

En av de fornærmede i overgrepssaken ble ikke kontaktet direkte, opplyses det om.

– I stedet ringte journalisten til en person i samme husholdning og spurte etter fornærmede med henvisning til Bamsegutt-serien. Fornærmede hadde imidlertid holdt opplysningene om dommen for seg selv, og ønsket å fortsette med det. Som følge av Aftenpostens kontakt ble fornærmede satt i en svært vanskelig situasjon med tap av kontroll over sin egen historie.

Aftenposten beklager sterkt de konsekvensene deres kontakt ga for fornærmede og den nærmeste familien.

– Vi tok ikke tilstrekkelig hensyn til kilden i vår arbeidsprosess. I en så sensitiv sak burde henvendelsen fra avisen skjedd på en annen måte.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS