Aftenposten opplyser ikke at politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim (til høyre) er faren til en listetopp for Venstre i Oslo. Det får Sp-leder Marit Arnstad til å reagere.
Aftenposten opplyser ikke at politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim (til venstre) er faren til en listetopp for Venstre i Oslo. Det får Sp-leder Marit Arnstad til å reagere.

Sp-topp kritiserer Aftenposten for dårlig habilitet-håndtering

Aftenposten anbefaler å stemme på Venstre i Oslo, samtidig som datteren til politisk redaktør er listetopp i kommunen. – Oppsiktsvekkende, sier Sp-leder Marit Arnstad til Dagbladet.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke anbefalte Aftenposten på lederplass å stemme Venstre ved lokalvalget i Oslo.

Det får Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad til å reagere, melder Dagbladet.

Venstres fjerdekandidat i Oslo er nemlig Anna Dåsnes, datteren til Aftenpostens politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim.

Arnstad sier til Dagbladet at dette er oppsiktsvekkende, og stusser på at Aftenposten ikke - i det minste - opplyser om dette i lederartikkelen.

– Jeg synes det er svært overraskende at Aftenposten ikke håndterer habilitet på en bedre måte. Det er ikke bare vi politikere som må håndtere habilitet - det må også pressen gjøre, sier Arnstad til Dagbladet.

Det er Alstadheim og sjefredaktør Trine Eilertsen som er ansvarlig for lederartiklene hos Aftenposten.

Eilertsen sier til Dagbladet at hun forstår at Arnstad stiller spørsmål om de familiære koblingene, men avviser likevel kritikken. 

– Det er jeg som har hatt siste ordet i arbeidet med denne lederen. Kjetil Alstadheim har ikke vært involvert. Vi har håndtert denne bindingen som andre bindinger som naturlig nok oppstår, sier Eilertsen til avisen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS