Mette Bugge, sportsjournalist i Aftenposten.
Mette Bugge, sportsjournalist i Aftenposten.

Mediapuls, episode 108: - Til slutt kommer du vel til å se tre voksne karer som må bære meg ut av avisa, sier Mette Bugge (64)

PODKAST: Mette Bugge har vært journalist i Aftenposten siden 1978, og har ingen planer om å legge pennen på hylla.

Publisert

Mette Bugge har vært journalist i Aftenposten siden 1978, og har ingen planer om å legge «pennen på hylla». Hun elsker journalistyrket, å møte og snakke med nye mennesker, og å lære seg nye verktøy for å bli bedre en journalist.

Mette Bugge har over 40 års erfaring som journalist, og er en av de fremste digitale journalistene i landet.

Det skulle du umiddelbart ikke tro, for 11. desember fyller hun 65 år. Mette har jobbet som sportsjournalist i Aftenposten sammenhengende siden 1. mars 1978. På den tiden skrev journalister på skrivemaskiner, og kvinner skrev ikke sportssaker.

Mette har vokst opp i Sandefjord, er cand. mag. i historie, sosiologi og statsvitenskap. Det vi i dag kaller en mastergrad. Hun har et helt utrolig journalistisk rulleblad, og har også håvet inn flere priser, blant annet sportsjournalistprisen i 2009. 

24. november i år mottok hun prisen for Årets seniorprofil av Senter for seniorpolitikk, og i denne episoden av MediaPuls er hun med for å snakke om journalistikken og journalistyrket. Og for å motta en ny pris. 

Her kommer tips og råd på rekke og rad. Mette oser av kunnskap og erfaring, men også av nysgjerrighet og kjærlighet til faget – og jobben. Ny teknologi skremmer ikke Mette, tvert imot. Alder er ingen grunn eller unnskyldning for å ikke lære noe nytt, sier Mette. Og vi tror henne. Det er vi overbevist om du også vil.

Se også film om «Årets seniorprofil 2016»:

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Powered by Labrador CMS