Aftenpostens forside onsdag, VGs forside fredag.

Debatt

Hvorfor selger vi sexlivet til Trine Skei Grande?

- Jeg har stemt Venstre bare en gang i mitt liv og jeg har aldri sett på Grande som «min» politiker. Men ingen fortjener den dritten som hun gjennomgår nå, skriver Tore Aaasheim.

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • TORE AASHEIM, ansvarlig redaktør i Opdalingen - og tidligere redaktør i Cupido

Skal jeg fortelle litt om sexlivet til mora di? Ikke det? Hvorfor skal jeg da være nødt til å lese om lovlig og frivillig sex mellom to halvfulle trøndere på en privatfest på bøgda?

Og hva slags journalister er vi i ferd med å bli i dette landet dersom vi er villig til å betale noen for å få en sånn story på trykk? 

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. En ung gutt på 17 og en voksen kvinne på 38 år har samtykkende frivillig sex. Hva er problemet?

Ok, så er det stor aldersforskjell. Noen synes kanskje det er litt vel mye. Det er fortsatt ingen forbrytelse eller kriminell handling. 

Er det ikke slik at vårt sexliv, når det skjer innenfor lovverkets rammer og enten alene eller med andre samtykkende mennesker så er det en privatsak?

Jeg ønsker egentlig ikke å vite så spesielt mye om sexlivet til Trine Skei Grande. Eller hva Siv gjør. Eller Erna. Tre kvinner som sjefer over Norge for tida, og sexlivet bør de jammen få ha i fred. 

Nettroll og moralister uler i kor, det skal først og fremst være forkastelig at en voksen kvinne har sex med en ung gutt.

Som tidligere redaktør i Cupido i flere år kan jeg med trygghet si at for det første så er dette mye mer vanlig enn det mange tror. For det andre så er det jo de unge mennene som ofte er mest ivrig på grøten, og en teori er at unge menn og eldre kvinner ofte har god sex sammen fordi deres libido matcher mer enn for eksempel unge kvinner og eldre menn. 

Så vidt jeg forstår så er dette ikke noe #metoo-sak, og at begge har forklart, at hva nå enn de gjorde der ute i kornåkeren, så var det frivillig fra begges side.

Er det kanskje litt misunnelse som gjør at de moralske ropene der ute er så høye?

Eller skadefryd blandet med ren og skjær ondskap; jeg tenker da på at innimellom alle anklagene så trekkes også den enes utseende fram; tjukke mennesker skal liksom ikke få lov til å bli begjært?

Som journalist og redaktør føler jeg faktisk mer avsmak ovenfor det forsøket på betalingsjournalistikk som er blitt avslørt av nettstedet som var villig til å gjøre «offeret» til hore ved å betale han 400.000 kroner for å fortelle sin historie.

Nettstedet har innrømmet betalingsvilje, men har selv ikke bekreftet beløpet. 

Jeg lurer på hvor mange av de som taster i vei i kommentarfeltet som ikke har noe i sin fortid som ville vært grusom flaut å få på framsida av landets største avis, og som kanskje til og med ville fått kundene på samvirkelaget til å bli stille når du kom i butikken etter oppslaget.

Jesus sa en gang noe om å kaste den første steinen, jeg synes heller det singler i veldig mye glass i denne saken.

Så vil nok mange påstå at «ja, men så sitter jeg heller ikke i regjeringen», og det er vel nettopp det som er saken kjerne. Grande, som får så det flagrer for tida, har faktisk oppnådd noe, i motsetning til mange av de største kritikerne.

Jeg har stemt Venstre bare en gang i mitt liv og jeg har aldri sett på Grande som «min» politiker, men ingen fortjener den dritten som hun gjennomgår nå.

Det eneste jeg inderlig håper for hennes del er at hun har fortalt Erna sannheten – den hele og fulle.

For en ting er å ha seg et kjapt karsk-knull med en ungstut i en åker i Trøndelag, noe helt annet er å pynte på sannheten for Erna.

Jeg har møtt dama og hun forekommer meg ikke som en sjef du skrøner for – ikke en gang en saftig trønderskrøne.

Powered by Labrador CMS