Elise Sijthoff kjøper nær 12 prosent av aksjene fra Agderposten Medier AS.

Familie selger seg ut etter 90 år som eier av lokalavis - men en arving vil klore seg fast

Stray-familien styrt Agderposten i tre generasjoner. Nå selger de resterende aksjepostene til Polaris Media.

Publisert

Polaris Media ASA kjøper  22,5 prosent av Agderposten Mediers aksjer i Polaris Media Sør, står det i en børsmelding fredag.

Dermed øker Polaris sin eierandel i Polaris Media Sør fra 65 prosent til 87,5 prosent.

Polaris Media betaler 111,6 millioner kroner for aksjene.

Det har vært Stray-familien som har hatt aviseierskap i Agderposten i 90 år, de siste drøyt tjue årene av søsknene Elise, Sigrid og Willem Sijthoff, ifølge Agderposten.

Nå selger Agderposten Medier sine aksjer i Polaris Medier Sør.

Styreleder i Polaris Media Sør AS og konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch,  er meget godt fornøyde med utviklingen som har vært i Polaris Media Sørsiden etableringen i 2020.

Han ser frem til å utvikle selskapet videre med enda tydeligere eierposisjon for Polaris Media. 

– Vi har lyktes godt med å styrke mediehusenes posisjoner og skapt positive effekter av å være en sterk region, noe som også har bidratt til bedre resultater, sier Koch i meldingen.

Agderposten Medier selger sin resterende eierandel på 12,5 prosent til sine aksjonærer. Elise Sijthoff, som er barnebarn av Christian Stray som kjøpte seg inn i Agderposten, og etter hvert ble eneeier, sitter med nær 12 prosent av aksjene i aviskonsernet.

Overfor Agderposten forteller hun at hun har ingen planer om å gi slipp på familiens lange mediehistorie, men heller kjøpe seg ytterligere opp i konsernet Polaris Media Sør.

– Jeg har tenkt å klore meg fast, og heller kjøpe flere aksjer enn å selge meg ned, sier Elise Sijthoff til Agderposten.

Polaris-sjef, Koch, sier i børsmeldingen at de har hele tiden hatt et godtsamarbeid med minoritetseierne, og vil fortsette å ha det, selv om de nå går utav styret og vekter seg ned i eierandel.

Polaris Media Sør består av de regionale mediehusene Fædrelandsvennen, Agderposten og Varden, i tillegg til de lokale mediehusene Lister (89,2 prosent), Lindesnes, Vennesla Tidende, Lillesands-Posten og Grimstad Adressetidende.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS