Elise Sijthoff kjøper nær 12 prosent av aksjene fra Agderposten Medier AS.
Elise Sijthoff kjøper nær 12 prosent av aksjene fra Agderposten Medier AS.

Familie selger seg ut etter 90 år som eier av lokalavis - men en arving vil klore seg fast

Stray-familien styrt Agderposten i tre generasjoner. Nå selger de resterende aksjepostene til Polaris Media.

Publisert

Polaris Media ASA kjøper  22,5 prosent av Agderposten Mediers aksjer i Polaris Media Sør, står det i en børsmelding fredag.

Dermed øker Polaris sin eierandel i Polaris Media Sør fra 65 prosent til 87,5 prosent.

Polaris Media betaler 111,6 millioner kroner for aksjene.

Det har vært Stray-familien som har hatt aviseierskap i Agderposten i 90 år, de siste drøyt tjue årene av søsknene Elise, Sigrid og Willem Sijthoff, ifølge Agderposten.

Nå selger Agderposten Medier sine aksjer i Polaris Medier Sør.

Styreleder i Polaris Media Sør AS og konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch,  er meget godt fornøyde med utviklingen som har vært i Polaris Media Sørsiden etableringen i 2020.

Han ser frem til å utvikle selskapet videre med enda tydeligere eierposisjon for Polaris Media. 

– Vi har lyktes godt med å styrke mediehusenes posisjoner og skapt positive effekter av å være en sterk region, noe som også har bidratt til bedre resultater, sier Koch i meldingen.

Agderposten Medier selger sin resterende eierandel på 12,5 prosent til sine aksjonærer. Elise Sijthoff, som er barnebarn av Christian Stray som kjøpte seg inn i Agderposten, og etter hvert ble eneeier, sitter med nær 12 prosent av aksjene i aviskonsernet.

Overfor Agderposten forteller hun at hun har ingen planer om å gi slipp på familiens lange mediehistorie, men heller kjøpe seg ytterligere opp i konsernet Polaris Media Sør.

– Jeg har tenkt å klore meg fast, og heller kjøpe flere aksjer enn å selge meg ned, sier Elise Sijthoff til Agderposten.

Polaris-sjef, Koch, sier i børsmeldingen at de har hele tiden hatt et godtsamarbeid med minoritetseierne, og vil fortsette å ha det, selv om de nå går utav styret og vekter seg ned i eierandel.

Polaris Media Sør består av de regionale mediehusene Fædrelandsvennen, Agderposten og Varden, i tillegg til de lokale mediehusene Lister (89,2 prosent), Lindesnes, Vennesla Tidende, Lillesands-Posten og Grimstad Adressetidende.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS