Øystein Bjerkestrand og Grete Helgebø skal være med om bord i Statsraad Lemkuhl i sommer.

Agderposten skal sende direkte fra sjøs i 120 timer

– Konseptet er skamløst kopiert fra NRKs minutt for minutt-sendinger, sier live-sjef i Agderposten.

Publisert Sist oppdatert

I sommer satser avisen Agderposten på sakte-tv med fem dagers direktesending når skutefesten Tall Ships Races kommer til Arendal.

Selve reisen varer i fem dager og går fra Lerwick på Shetlandsøyene til Arendal.

– Konseptet er skamløst kopiert fra NRKs minutt for minutt-sendinger. Men vårt klare mål er å være mer lokale og uhøytidelige. Blant annet ved å la unge seilere fra Agder fortelle om opplevelsen underveis, sier Øystein Bjerkestrand som er live-sjef i Agderposten.

Sammen med reporter Grete Helgebø og to teknikere mønstrer han på Statsraad Lemkuhl.

– Vi inviterer hele Arendals befolkning til å møte oss ved innseilingen til Galtesund, og ankomme Arendal sammen med oss. Dette skal bli en skikkelig folkefest, sier Helgebø. 

I tillegg til de fire om bord skal Youcef Johansen sitte på land og være ansvarlig produsent, som sier at oppgaven blir krevende.

– Det er vanskelig å hoppe etter Wirkola, altså hurtigruta, men vi gjør som Robert Johansson og stuper i det, sier Johansen.

Sjefredaktør i Agderposten, Katrine Lia, mener satsingen viser at redaksjonen kan bokse over sin vektklasse.

– Dette var et prosjekt vi ikke kunne gi slipp på, til tross for at det er mer omfattende enn hva vi noen gang har gjort før. Jeg er sikker på at sendingen vil bidra til engasjement rundt Tall Ships Races og Arendal, sier hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS