Agurknytt tar for seg de beste sommernyhetene sålangt. Eller de verste - alt ettersom!
Agurknytt tar for seg de beste sommernyhetene sålangt. Eller de verste - alt ettersom!

Du vil ikke tro hvor mange utrolige agurknyheter som er ute i pressen. Vi kåret de 10 beste så langt

Publisert

Sommeren er for alvor kommet til norske redaksjoner og agurknyhetene sprer seg som ild i tørt gress blant både ferske og mer etablerte journalister i det ganske land.

Sammen med komiker og pressemann Ken Andre Ottesen har Medier24 kåret de 10 beste agurknyhetene så langt.

Komiker og VG-vaktsjef Ken Andre Ottesen kårer de beste agurknyhetene så langt.
Komiker og VG-vaktsjef Ken Andre Ottesen kårer de beste agurknyhetene så langt.

– Tenk at det finnes folk som ikke liker agurksaker! Jeg elsker agurksaker! Agurksaker er den beste indikatoren som finnes på at vi lever i verdens beste land, sier Ken André Ottesen, vaktsjef og altmuligmann i VG.

På Instagram-kontoen @badesken har han i flere år samlet landets rareste, morsomte og mest spinnville lokalavissaker.

– Jeg får masse tips fra hele Norge, også fra redaksjonene selv. Det hender jeg mistenker at noen lager titler delvis for å glede meg, sier Ottesen.

2017 ser så langt ut ikke ut til å stå tilbake for tidligere agurksesonger, og Ottesen deler her årets 10 på topp så langt og det han mener er tidenes agurksak.

10 beste agurksaker

Drammens Tidende.
Drammens Tidende.

Drammens Tidende: 9 av 10 ulykker skjer i hjemmet, så da gjelder det bare å formidle det dramatisk nok. Det bør være bred enighet om at DT har mestret oppgaven. Du må omtrent være komatøs for ikke å klikke deg inn på denne.

Askøyværingen.
Askøyværingen.

Askøyværingen: Har du noensinne lurt på hvor teksten til "En bussjåfør, en bussjåfør, det er en mann med godt humør" ble skrevet? Da har du nok fått svaret ditt.

Fosna-Folket.
Fosna-Folket.

Fosna-Folket: Lokalavisen fra Fosen har levert kvalitetsagurksaker i mange år. Her en true crime-variant der leseren henledes til fantasier om et kidnappingsdrama med nevekamp i nærmiljøet. Hold brillan!

Firdaposten.
Firdaposten.

Firdaposten: Ikke alle lokalaviser kan holde seg med en egen økonomiredaksjon. Det kan da være en idé å slå sammen flere redaksjoner, slik som Firdaposten her har gjort med økonomiredaksjonen, anatomiredaksjonen og forbrukerredaksjonen. Her snakker vi tak på uttak!

Fremover.
Fremover.

Fremover: "Det viktigste i livet skjer der du bor", het det da Amedia alltid lanserte en tjeneste som nå er borte. Men det er jo en viss sannhet i det. Presidenten i USA får du jo aldri snakke med, kassadamen på lokalbutikken derimot... Men du må betale for det. Både der og i avisen.

Rana Blad.
Rana Blad.

Rana Blad: Dette er egentlig ikke en agurksak, det er jaggu meg tre! Vi snakker fort topp 5 tittel noensinne, og det finnes ikke et eneste riksmedium som ikke er misunnelige på denne. Jeg skal trykke opp denne på en t-skjorte, og den skal jeg ha på meg hver mandag som ren inspirasjon inn i arbeidsuka. Hatten av!

Hordaland.
Hordaland.

Hordaland: Vi har vel alle kjent på følelsen når alt fokus er rettet mot noe som skjer på den andre siden av landet, og vi gjerne skulle hatt noen av de klikkene. La oss tenke... Er det NOE vi kan gjøre for å dra saken om Trollpikken hjem...

Sagat.
Sagat.

Ságat: Ahhhhhh, deilig! Et skoleeksempel på en agurksak. Journalisten tror han/hun har snublet over noe spennende og sjeldent som vil glede leserne langt inn i høsten. For det kan da virkelig ikke ha blitt laget mange Renault 4? Nei, overhodet ikke. Bare snaut åtte millioner stykker fra mellom 1961 - 1992.

Sagat.
Sagat.

Ságat: – Trykkeriet:

- Ja, hallo, det er fra trykkeriet her. Jeg klarer ikke å finne noen agurksak i avisen i morgen..?

– Redaksjonen: - Nei, i dag klarte vi faktisk ikke å finne noen.

– Trykkeriet: - Synd. Også dette som er den første dagen min.

– Redaksjonen: ... at det var?

Hamar Arbeiderblad.
Hamar Arbeiderblad.

Hamar Arbeiderblad: Stating the obvious har fått en ny dimensjon. Men vi skal ikke avskrive hedemarkingene helt. De har jo rett. Det er for eksempel ingen der som kan huske å ha sett en ulv ta en gepard.

Møre.
Møre.

BONUS! Møre-Nytt: Denne saken er fra mars, og faller således egentlig utenfor agurksakbegrepet. Men pokker heller, dette er agurksakene hellige gral. Kort, konsis og totalt forståelig, men samtidig ubegripelig tittel. La "Sint katt i Østra" ta over hegemoniet til "Naken greve jaget neger med øks". Det er på tide nå.

Powered by Labrador CMS