Bruce MacCormack fra Project Origin (til venstre) og Judy Parnall fra BBC tok MCB - her ved sjef Helge O. Svela - formelt opp som medlemmer før påske.
Bruce MacCormack fra Project Origin (til venstre) og Judy Parnall fra BBC tok MCB - her ved sjef Helge O. Svela - formelt opp som medlemmer før påske.

Media City Bergen inngår internasjonalt samarbeid for å bekjempe falsk informasjon

Medieklyngen blir en del av Project Origin.

Publisert Sist oppdatert

Media City Bergen (MCB) blir en del av det internasjonale samarbeidet Project Origin, opplyser den norske medieklyngen.

Project Origin er et samarbeid mellom ledende medie- og teknologi-organisasjoner som skal jobbe «for å styrke tilliten til media og bekjempe falsk informasjon».

MCB-sjef Helge O. Svela ser frem til samarbeidet.

– Det er viktigere enn noensinne å bekjempe falsk informasjon og sikre at publikum kan stole på nyhetene de leser og ser. Vi tror at Project Origin vil kunne spille en viktig rolle i dette, sier Svela.

Project Origin ble startet i 2018 av BBC, i samarbeid med CBC/Radio-Canada, The New York Times og Microsoft.

Samarbeidsprosjektet har blant annet utviklet teknologi til faktasjekk, samt sikring av opphavet til bilder.

– Ikke alt som er uekte er laget med onde hensikter. Mye er laget som humor, men konsekvensene kan være like ille. Nå er det så godt som umulig å skille et fotografi fra noe laget med generativ AI som Midjourney, sier Svela.

– Jeg er glad for at Medieklyngen som en del av Project Origin skal forsøke å utgjøre en forskjell i en verden som flommer over av falske bilder og videoer, legger han til.

Powered by Labrador CMS