Journalistpuben Stopp Pressen endrer konsept etter eierskifte.

Slutt for «Stopp Pressen» som vi kjenner den: Etter 23 år blir baren i VG-kjelleren erstattet av potetmos og pølser - med øl og musikk til

Tørste journalister må finne seg i at det nåværende pubkonseptet forsvinner. – Det er jævla trist, sier daglig leder Jørgunn (43), som forlater sjappa etter 17 år.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Siden 1994 har puben «Stopp Pressen» i Akersgata i Oslo vært et asyl for tørste journalister og redaktører. Nå er det derimot slutt for dagens konsept.

Det er nemlig solgt til selskapet Mashed Potato Club AS, som ble etablert i slutten av august og drives av daglig leder Paul Aasan.

Ifølge han vil det gamle navnet også leve videre i en eller annen form også i det nye konseptet, men mye annet blir nytt. 

Potetmos til folket

Til Medier24 forteller Aasan at de er en gruppe som har kjøpt stedet av Blender AS og har de har planer om forandringer fremover.

– Vi skal bytte ut en del av møblementet, men ellers satser vi på de samme tingene, som live musikk og quiz. Konseptet blir absolutt gjenkjenbart for journalistene.

Aasan sier at de begynte med overtakelsen for en måned siden og at de i en overgangsfase fortsetter med det gamle personalet - og prøver å få til en myk overgang.

Aasan sier at de ser for seg å være oppe å gå 100 prosent fra 1. desember.

– Vi vil ha mer fokus på musikk - og dermed endre det slik at scenen havner mer i sentrum. Nå er det bare halvparten av sitteplassene i lokalet som får med seg det som skjer på scenen. Derfor tar vi vekk båsene.

Stopp Pressen i Akersgata.

– Hva skjer med de ansatte i det forrige konseptet?

– Alle har fått tilbud om å bli med videre, men vi har ikke alt klart der ennå.

– Hva er egentlig konseptet med potetmos?

– I Los Angeles heter en av de mest kjente stedene Baked Potato Club, hvor flere store band spiller med jevne mellomrom. Vi spiller litt på det samme og har fått med oss en kokk som er spesialist på potetmos. Kokken skal lage en rett, der potetmosen er i sentrum, og det er mulig få mye strø - som bacon og pølse.

– Sjokkert over salget

Daglig leder Jørgunn Reinhardtsen opplyser til Medier24 at de ansatte ble sjokkert over salget - og ifølge henne har alle valgt å si opp: 

– Den staben som jobber der nå er ferdige. Vi er tre faste ansatte og to ekstrahjelper som fikk tilbud om å fortsette, men vi takket nei. Nå leter vi etter nye jobber, hevder hun.

– Hva skjer med Stopp Pressen nå?

– Det blir vanskelig for meg å spekulere i, men jeg regner med at eierne vil beholde de kundene de har i dag. 

 – Etter 17 år her er det jævla trist. Jeg får håpe at institusjonen fortsetter videre, men vet at de planlegger å endre en del om kort tid. De nye driverne er opptatt av å rette mer fokus mot scenen, så benkene skal visstnok snus i den retningen.

– Hvordan har det vært å servere journalister og redaktører i 17 år da?

Jeg er veldig takknemlig for gjestene våre og det er jo også grunnen til at jeg har vært der såpass lenge. Det er en fin plass - og man blir ikke utslitt av å jobbe der. Gjestene er oppegående folk, som tar øl etter jobben, så det er ikke mye fyll. Jeg ser på gjestene som vennene våre, sier Jørgunn Reinhardtsen.

Powered by Labrador CMS