Friidrettsstjernen reagerer på Fredrik Solvangs partileder-utspørring: – Provoserende venstrevridd

– Det er bra at vi kan inspirere Ingebrigtsen-familien til politisk debatt, svarer NRKs programdirektør Kyrre Nakkim.

Publisert

Friidrettstjernen Henrik Ingebrigtsen og løpebrødrene Filip og Jakob Ingebrigtsen er engasjerte i norsk politikk. Såpass mye at det fører til heftige diskusjoner og forsentkomming til middagsavtaler under det pågående treningsoppholdet i St. Moritz, melder TV 2.

Eldstebror Henrik er spesielt opptatt av hvordan norsk politikk dekkes.

– Vi så på NRKs utspørring av Siv Jensen. Venstrevridningen i norske medier er litt provoserende til tider. Jeg forstår at det er sånn når de rekrutterer fra folkehøyskoler, medielinjer og Palestina-skjerf, sier Ingebrigtsen til TV 2

Men legger samtidig til:

– Det er ikke noe galt i det. Jeg har ikke så mye å bidra med bortsett fra sterke meninger. Jeg har ikke kompetanse. Man må ikke blande meninger og kompetanse. Det er det som er problemet.

Fredrik Solvang- som leder partilederutspørringene på NRK - har ikke anledning til å gi en kommentar til Medier24 onsdag kveld, men henviser til det svaret han ga en av følgerne på sin Twitter-side.

Der avviser Solvang at han hverken har gått på folkehøyskole, medielinje eller har Palestina-skjerf, ved å sette røde kryss bak hvert av de tre punktene:

NRKs programdirektør, Kyrre Nakkim, sier på sin side følgende til Medier24 om kritikken:

– Fredrik Solvang er en journalist som er respektert i alle leire. Så vidt jeg vet har han aldri gått på folkehøgskole og Palestina-skjerf tror jeg ikke kler hans dobbeltspente dresser. Men det er bra at vi kan inspirere Ingebrigtsen-familien til politisk debatt. Målet med våre sendinger er nettopp å styrke folks evne til å gjøre opp sine egne meninger.

Prosjektleder for NRKs valgdekning, Aksel Helgheim, tar også kritikken med knusende ro:

– Vi kjenner oss ikkje igjen i det. Kartlegginga av politiske journalister gjort i samband med mediedagane viser ei forsiktig høgrevridning. Dette handler om brillene til denne observatøren, skriver Helgheim i en tekstmelding til Medier24.

Kritikken mot en venstrevridd norsk presse er selvsagt ikke ny. Seinest i forrige uke kom Høyres stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde med et hjertesukk om en overvekt av venstreorienterte spørsmål fra journalister.

Kritikken kom vel vitende om at flertallet av norske journalister i en årrekke har vist seg å stemme på venstresiden.

Powered by Labrador CMS