Albert (8) var sommer­vikar for Fredriksstad Blad: – En hjerteknuser

– Han er åtte år og en skikkelig hjerteknuser. Han var jo brutalt ærlig, sier journalist og SoMe-ansvarlig Mathilde Halstensen i Fredriksstad Blad.

Publisert

En idé i redaksjonen til Fredriksstad Blad (FB) ga den åtte år gamle FFK-tilhengeren Albert Hansen en mulighet han sent vil glemme.

Fredag forrige uke dukket nemlig denne videoen opp av Albert som intervjuer flere Fredrikstad-spillere som sommervikar for FB.

– Vi hadde hørt på forhånd at han var en morsom og livlig fyr. Det er bare en morsomt video. Han er åtte år og en skikkelig hjerteknuser. Han var jo brutalt ærlig, forteller journalist og SoMe-ansvarlig Mathilde Halstensen til Medier24.

Hun legger ikke skjul på at hun er imponert over hvor uredd åtteåringen var.

I tillegg kom han godt forberedt da opptaket skulle gjøres.

– Jeg og en kollega hadde skrevet ned spørsmål på forhånd, men de kastet vi. Han hadde skrevet ned spørsmål til alle spillerne på telefonen sin, forteller Halstensen.

Albert Hansen fikk prøve seg på å intervjue både spillere og trener.
Albert Hansen fikk prøve seg på å intervjue både spillere og trener.

Jordnære spørsmål

Spørsmål som hvem som er din bestevenn, om du vil spille på landslaget, og tips om at keeperen må redde mer var bare noe av det som ble stilt i videoen som nå har nådd over 80.000 på Facebook.

– Det kan være med på å gjøre sporten litt mer allmenn. Det var ikke bare spørsmål relatert til spillet. Og han sier også at han også alltid starter på benken. Det er brutalt ærlig, og en åtteåring kommer seg unna med det, sier Halstensen.

– Det er kritisk journalistikk på høyt nivå, slår hun fast.

Albert Hansen, Pernille Dalene og Mathilde Halstensen.
Albert Hansen, Pernille Dalene og Mathilde Halstensen.

Vil bli fotballspiller

Det er FBs nyhetsleder Kristin Wilhelmsen Hansen som er moren til Albert.

– Han var egentlig veldig fornøyd med jobben, og veldig stolt. De skrøt av ham. Det tok han veldig til seg, sier hun til Medier24.

Om det blir journalist av Albert er hun noe mer usikker på.

– Han er veldig bestemt på at han skal bli fotballspiller. Vi får se. Men det er mange fotballinteresserte som ender opp som journalist - eller noe helt annet. Han synes uansett det var veldig morsomt, forteller moren.

På søndag ble Albert tatt med ned på banen for å feire med FFK-spillerne.
På søndag ble Albert tatt med ned på banen for å feire med FFK-spillerne.
Powered by Labrador CMS