Lars Helle vender tilbake til Dagbladet etter ti års fravær.

Lars Helle gjør comeback i Dagbladet - blir stabsredaktør

– Jeg skal begynne i Dagbladet for tredje gang og det blir like kjekt som da jeg hadde min første nyhetsvakt i januar 1987.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Lars Helle gjør comeback i Dagbladet og blir avisens nye stabsredaktør, melder Aller Media.

– Jiipi(sic!)! Jeg skal begynne i Dagbladet for tredje gang og det blir like kjekt som da jeg hadde min første nyhetsvakt i januar 1987, sier han.

Helle kommer fra jobben som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, der han har jobbet de siste ti årene. Han annonserte sin Aftenbladet-exit allerede i juni.

Tidligere denne uken ble det kjent av Kjersti Sortland blir hans erstatter.

Helle var sjefredaktør i Dagbladet i 2010 og 2011, og var også konstituert sjefredaktør ved et par tidligere anledninger. Han begynte å jobbe i avisen i 2000.

Lars Helle (til venstre) ble konstituert sjefredaktør i Dagbladet da Thor Gjermund Eriksen gikk av i 2006.

Helle har bekledd stillinger som både utviklingsredaktør, produksjonsredaktør, magasinredaktør, administrerende redaktør og etikkredaktør hos Dagbladet tidligere.

– Det er gått ti år siden jeg gikk ut av Dagbladet sist, da var vi i Havnelageret. Det har vært både forbløffende og fascinerende å følge mediehusets flotte framganger etter det. Jeg gleder meg til å ta fatt sammen med alle de nye fjesene som er kommet til og de fjesene som snart skal begynne. Vi har store prosjekter foran oss, sier Helle.

Dagbladets nåværende sjefredaktør, Alexandra Beverfjord, er glad for at Helle vender tilbake.

– Dette er fantastiske nyheter for oss i Dagbladet. Lars Helle er en særdeles dyktig og svært erfaren medieleder, og vi gleder oss stort til å få ham med på laget igjen, sier hun.

– Lars Helle kjenner Dagbladets unike posisjon, som er å være en hardtslående tabloidavis med hjerte for de svake og muskler i møte med de sterke. Han kjenner våre ambisjoner for fremtiden, og vet hva som skal til for å understøtte disse, sier Beverfjord.

Tidligere i høst ble det kjent at Dagbladet skal oppbemanne med opptil 30 årsverk.

Helle vil som stabsredaktør få «en sentral rolle i å videreutvikle organisasjonen de neste årene», opplyser Dagbladet.

Powered by Labrador CMS