Marius Tetlie konstitueres i stillingen som nyhetsdirektør i NRK.

Marius Tetlie (42) blir konstituert i stillingen som nyhetsdirektør i NRK. Beverfjord slutter i midten av juni

- Jeg er takknemlig for at Marius Tetlie har sagt ja til å gå i spissen for et kjempebra team i nyhetsdivisjonen, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

For en drøy uke siden ble det klart at nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord (41) forlater NRK og blir sjefredaktør og administrerende direktør i Dagbladet.

Medier24 får nå bekreftet at det er Marius Tetlie som blir konstituert i stillingen som nyhetsdirektør. Det gjør han allerede fra og med torsdag 10. mai, men Beverfjord vil bli værende i NRK til 15. juni.

Tetlie er i dag redaktør for faglinja i nyhetsdivisjonen.

- Jeg er takknemlig for at Marius Tetlie har sagt ja til å gå i spissen for et kjempebra team i nyhetsdivisjonen. Hans oppgave blir å opprettholde tempo og trykk i nyhetsoppdraget. Jeg ønsker Marius lykke til med oppgaven, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.  

Marius Tetlie kom til NRK fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Telenor.

Tetlie har også lang fartstid fra VG og en rekke lederstillinger fra avisen. Han var blant annet leder for VGs 22. juli-redaksjon.  

- Det viktigste oppdraget vårt er å lage god og viktig journalistikk som når ut til flest mulig, og det skal vi fortsette med. Sammen med de dyktige folkene i ledergruppen og alle de flinke medarbeiderne i nyhetsdivisjonen skal vi ha fullt trykk på det frem til en direktør er permanent på plass, sier Marius Tetlie.  

 Stillingen som nyhetsdirektør i NRK blir lyst ut med det første.  

 - Dette blir en åpen og grundig prosess der jeg er opptatt av å få flest mulig gode interne og eksterne søkere, sier Thor Gjermund Eriksen. 

 

Powered by Labrador CMS