Mark Zuckerberg, grunnlegger og toppsjef i Facebook.
Mark Zuckerberg, grunnlegger og toppsjef i Facebook.

Facebook med gode nyheter for lokalaviser: Nå skal lokale saker prioriteres i feeden

- Lokale nyheter hjelper oss til å forstå saker som er viktige i lokalsamfunnet og påvirker livet vårt, uttaler toppsjef Mark Zuckerberg.

Publisert

Facebook fortsetter justeringene av sine algoritmer: Nå sier grunnlegger Mark Zuckerberg at lokale nyheter skal prioriteres i amerikanske brukeres nyhetsstrøm.

I et innlegg på nettopp Facebook sier Zuckerberg at målet med de varslede endringene er å sørge for at det sosiale mediet «ikke bare er moro, men også bra for din velvære og for samfunnet …».

Hittil i år har Facebook allerede sagt at innlegg fra venner og familie skal prioriteres foran bedrifter og andre sider man følger med på. Brukerne skal også være med på å rangere hvilke nyhetskilder som er troverdige i et forsøk på å motvirke spredningen av falske nyheter.

«I dag er vår neste oppdatering at vi skal løfte fram nyheter fra lokale kilder», skriver Zuckerberg mandag. Endringen rulles i første omgang ut i USA, men målet er å innføre det i flere land i løpet av året.

«Lokale nyheter hjelper oss til å forstå saker som er viktige i lokalsamfunnet og som påvirker livet vårt. Forskning antyder at det er en direkte korrelasjon mellom det å lese lokale nyheter og å delta i sivilsamfunnet», fortsetter sjefen for IT-giganten og sier brukerne stadig gir uttrykk for at de ønsker seg mer lokalstoff.

Han sier også at reiser i USA har vist ham at innbyggerne har mye til felles når man kommer forbi de splittende sakene på riksplan.

 

Our next update on our 2018 focus to make sure Facebook isn't just fun but also good for your well-being and for...

Posted by Mark Zuckerberg on 29. januar 2018

 

Powered by Labrador CMS